Συνέδριο Unesco: Την προσοχή του αμπελοοινικού κόσμου συγκεντρώνει και πάλι η Σαντορίνη

Σαντορινιά αμπελιά. Η φωτογραφία αυτή, της Κωνσταντίνας Σιδηροπούλου, αποτελεί το “έμβλημα” του διεθνούς συμποσίου της Unesco που διοργανώνεται στη Σαντορίνη 5-7 Νοεμβρίου 2015

Στο επίκεντρο της προσοχής του αμπεολοινικού κόσμου, εντός και εκτός Ελλάδος, βρίσκεται και πάλι η Σαντορίνη.

Μόλις ένα μήνα μετά το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης των Νομικών του Κρασιού, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, 2-4 Οκτωβρίου, διοργανώνεται στο νησί, 5-7 Νοεμβρίου, το Διεθνές Συμπόσιο της Unesco με θέμα την κληρονομιά και την αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών.

Η Σαντορίνη έχει επανειλημμένα έρθει στο προσκήνιο και στο παρελθόν με τη διοργάνωση αντίστοιχων θεματικών συνεδρίων όπως τα συνέδρια της γνωστής σειράς AΜΠΕΛΟΣ (2003, 2006 και 2013) αλλά και τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο του Κόσμου, του οποίου η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη το 2004.

Το αμπέλι και το κρασί της Σαντορίνης αναδείχθηκαν με ειδικές ενότητες και σε πολυάριθμα ακόμη συνέδρια που έχουν διοργανωθεί στο νησί όπως για παράδειγμα το συνέδριο για τον Φυτογενετικό Πλούτο των Νησιών του Αιγαίου (2012), το Συνέδριο IMIC: Τουρισμός και Γαστρονομία: το Επόμενο Βήμα (2013) και το Διεθνές Συνέδριο για το Ηφαιστειακό Τοπίο (2014).

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη