Σκάλα Φηρών: Συντονισμένες ενέργειες απέτρεψαν δυσάρεστες εξελίξεις

Σε ελεγχόμενη ρίψη του σημείου, που ήταν επικίνδυνο να κατολισθήσει πάνω από τμήμα της κλιμακωτής οδού που συνδέει τα Φηρά με τον Γυαλό, προχώρησαν οι εθελοντες του Διασωστικού Σώματος Θήρας, νωρίς το πρωί της Κυριακής 21/8/216.

Είχε προηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας την κλιμακωτή οδό, μετά από μικρή “προειδοποιητική” κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή την Παρασκευή και μετά από σχετική απόφαση στου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο το πρωί.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νησιού ήταν παρόντες και συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης. Ο Δήμος Θήρας, με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και τους προϊστάμενους των Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας, το Α.Τ. Θήρας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο και η ΔΕΥΑΘ.

diasostes2

Γεγονός είναι ότι ήταν καθοριστική η συμβολή του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας που εκτέλεσε μεθοδικά και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο της καθαίρεσης και ρίψης των επικίνδυνου σημείου.

Η κλιμακωτή οδός των Φηρών προς τον Γυαλό αποδόθηκε στην κυκλοφορία στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 21/8/2016

[hr style=”single”]

Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Δαρζέντα για την παραχώρηση των φωτογραφιών


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη