Έναρξη της έκθεσης Once Upon A Sponge με συναυλία

Σήμερα Κυριακή 8 Ιουλίου και μετά τις 20:00 θα γίνει συναυλία του συγκροτήματος Euphoria, για τον εορτασμό της έναρξης της έκθεσης Once Upon A Sponge, στο beach bar “Ταξίδι”, που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Εμπορείου, μέσα στο παλιό εργοστάσιο τοματοπολτού της Λουίζας Πρέκα.

Η έκθεση Once Upon A Sponge, που διοργανώνεται από τη δημιουργική πλατφόρμα papairlines, πρωτοπαρουσιάστηκε στο TAF στην Αθήνα, 10/5-16/6/2012 και στη Σαντορίνη αποτελεί μέρος της 1ης Biennale Σαντορίνης και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/09/2012.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση Once Upon A Sponge φιλοδοξεί να προβάλει τις διαφορετικές εκφάνσεις του σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός (design) δεν είναι μόνο κάτι που βλέπουμε στις βιτρίνες ακριβών καταστημάτων, αλλά και κάτι με το οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε όλοι καθημερινά: από μία επιγραφή και ένα ευρέως αναγνωρισμένο επώνυμο έπιπλο έως ένα ραβασάκι και μια αυτοσχέδια κατασκευή η οποία προσαρμόζει τυχαία, διαθέσιμα υλικά. Ο σχεδιασμός ασχολείται με τον εντοπισμό, την ανάλυση και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, καθώς επίσης και με το σχολιασμό κοινωνικών φαινομένων και συμπεριφορών.

Για την έκθεση Once Upon A Sponge οι papairlines προσκάλεσαν είκοσι σχεδιαστές που φαντάζονται και δημιουργούν με τελικό προορισμό την κατασκευή αναπάντεχων και ευφάνταστων αφηγηματικών αντικειμένων, με το εικονικό κίτρινο σφουγγαράκι ως κύριο υλικό. Το σφουγγαράκι, ένα παραμελημένο καθημερινό αντικείμενο, μετατρέπεται σε υλικό κατασκευής για τους επιβάτες-σχεδιαστές των από , που καλούνται να επανεφεύρουν τη φόρμα και τη χρήση του και να προκαλέσουν την αντίληψη του κοινού.

Ταυτόχρονα με μια σειρά από φωτογραφίες αποκαλύπτονται αυτοσχέδιες κατασκευές καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι ελλείψει πόρων, παρεμβαίνουν αυθόρμητα και δημιουργικά σε υπάρχοντα αντικείμενα δίνοντας λύσεις σε προβλήματα και σχεδιαστικές παραλήψεις.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη