Σαντορίνη: “Above and Below Sea Level” μέχρι τις 26/7 στη Sealed Earth Gallery

Για μία ακόμα εβδομάδα, μέχρι την Τετάρτη 26/7, ο νέος χώρος τέχνης Sealed Earth Gallery, στο Ημεροβίγλι, θα φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “Above and Below Sea Level”, η οποία συνδυάζει την 3D εκτύπωση κεραμικών, τη φωτογραφική τέχνη, τη θαλάσσια ζωή και τη γεωλογική δομή της Σαντορίνης. Τρεις ταλαντούχοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες, ο Νίκος Αθανασόπουλος, η Άναλη Βέγκα και ο Γιάννης Βογδάνης, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, προσφέροντας ο καθένας τη δική του μοναδική οπτική.

Η έκθεση “Above and Below Sea Level”, σε επιμέλεια της Λουκίας Θωμοπούλου, μας ταξιδεύει μέσω της κορυφαίας τεχνολογίας 3D εκτύπωσης που δίνει νέα πνοή στην αρχαία τέχνη της κεραμικής, δημιουργώντας έναν θαυμαστό μαγικό κόσμο που εμπνέει φαντασία και δέος. Η φωτογραφική τέχνη εμπλουτίζει την έκθεση με μοναδικές προοπτικές, αποτυπώνοντας την αλληλεπίδραση των χρωμάτων και γεωλογικών σχηματισμών του νησιού. Ο συνδυασμός φωτογραφίας και κεραμικής βρίσκουν μια επιδέξια ισορροπία ανάμεσα στα φυσικά και τεχνητά φαινόμενα προκαλώντας την αίσθηση ότι όλα τα έργα αποτελούν μέρος του ίδιου μοναδικού φυσικού οικοσυστήματος.

Οι καλλιτέχνες
Ο Νίκος Αθανασόπουλος (Niklas) είναι multidisciplinary product designer και ασχολείται με την 3D εκτύπωση κεραμικών. Τα έργα του εναλλάσσονται μεταξύ καθαρών γεωμετρικών και ελεύθερων οργανικών όγκων. Τα σχήματα των κεραμικών του δημιουργούνται είτε σε κώδικα υπολογιστή είτε σε ψηφιακό εικονικό περιβάλλον (Virtual Reality). Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις μεταξύ άλλων οι Salone del Mobile Milano, Art Athina, Onassis Cultural Center.

Εφαρμογή της 3D εκτύπωσης στην τέχνη. Σε πρώτο πλάνο έργα κεραμικής του Νίκου Αθανασόπουλου (Niklas), τρισδιάστατα εκτυπωμένα

Η Άναλη Βέγγα, απόφοιτη της Φωτογραφικής Ακαδημίας Leica στην Αθήνα, στο καλλιτεχνικό της ντεμπούτο, συστήνει μια νέα οπτική στην έκθεση, αναδεικνύοντας τους φυσικούς σχηματισμούς της Σαντορίνης με μια αμίμητη και ενδιαφέρουσα μέθοδο. Εστιάζοντας στους βράχους και σπηλιές της σαγηνευτικής καλντέρας, εξερευνά και ανακαλύπτει μοναδικούς χρωματικούς σχηματισμούς.

Φωτογραφία ηφαιστειακού εδάφους από την Άναλη Βέγγα

Ο Γιάννης Βογδάνης, είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης με βάση την Αθήνα. Η καλλιτεχνική του καριέρα ξεκίνησε στη Ρώμη, μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή “Academia di Belle Art Di Roma”. Το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον έγκειται στο μεταίχμιο χρηστικότητας, σχεδιασμού και φυσικής. Το πάθος του Γιάννη να ερευνά και να τελειοποιεί την τέχνη του τον οδήγησε σε μέρη όπως το Σαν Φρανσίσκο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, δουλεύοντας για πανεπιστήμια και hi-tech startups. Στη Βαρκελώνη απέκτησε MScs στο Διαδραστικό Αλγοριθμικό Σχεδιασμό από το UPC. Πιο πρόσφατα, έχει εστιάσει στην έρευνα του στα όρια της ψηφιακής κατασκευής και δημιουργικού προγραμματισμού, αποκτώντας αναγνώριση για τη δημιουργία της πλατφόρμας Binary Ceramics.

Έργο κεραμικής από 3D εκτύπωση του Γιάννη Βογδάνη

Η έκθεση είναι επισκέψιμη μέχρι τις 26/7, καθημερινά 10:30-14:30 και 18:30-22:00.
Sealed Earth Gallery | Οδός Βάτου, Μαλτέζα, Ημεροβίγλι | τηλ. 6975811500

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη