Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον σατιρικό ποιητή Δημήτρη Γκλαβά, την Κυριακή 1/10 στον Πύργο

Αφιερωμένο στον σατιρικό ποιητή της Σαντορίνης Δημήτρη (Μίμη) Γκλαβά θα είναι το απόγευμα της Κυριακής 1/10, στην Εστία Πύργου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης Σαντορίνης έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 το αφιέρωμα με τίτλο “Από τη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο στην ηφαιστειογενή Σαντορίνη”.

Από μικρό παιδί στη βιβλιοθήκη της “Λομβάρδαινας”, ο Μίμης Γκλαβάς μυήθηκε στην ανάγνωση βιβλίων και την αγάπη για την ιστορία. Ο θείος του, Σπύρος Μαρίνος (Μισοπούλης), εκδότης του σατυρικού περιοδικού “Το Αγκάθι”, τον μύησε στην κριτική και ελεύθερη έκφραση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Από τη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο συνέχισε τη ζωή του στην ηφαιστειογενή Σαντορίνη, όπου στο πρόσωπο του “Μπαμπέση” βρήκε τον Σάντσο Πάντσα του, για να συνεχίσει να σκαρώνει ποιήματα για τα αγαπημένα του θέματα, την ιστορία, την πολιτική, τη θρησκεία, τον έρωτα, συγγενείς, κακώς κείμενα, αλλά κυρίως, για να τιμήσει και να ευχαριστήσει τους φίλους και τους συγχωριανούς του.

Στέκι του ήταν η πλατεία του χωριού, και ο αγαπημένος του φίλος ο Περιπτεράς με το πουλί που μιλάει, τον Κίτσο. Εκεί συζητάει, γελάει, γνωρίζει κόσμο, αναπτύσσει την προσωπική του φιλοσοφία για ελευθερία, ισότητα, ανεξιθρησκία και δικαιοσύνη, παίζει χαρτιά, αλλά κυρίως, είναι το άγρυπνο μάτι που προσέχει τον εγγονό του που αλωνίζει στην πλατεία με τα άλλα τα παιδιά. Το βιβλίο περιέχει μόνο μερικά χαρακτηριστικά από τα ποιήματά του που σώζονται, μια και τα καλύτερα, τα σκάρωνε επί τόπου αυθόρμητα και ποτέ δε γράφτηκαν στο χαρτί.

Η βραδιά της Κυριακής θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Γιάννη Τσίπουρα στο πιάνο και την Νίκη Αγόρατζη στο τραγούδι, ενώ για το κλείσιμο προβλέπεται κέρασμα και κρασάκι.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη