Αφισορύπανση – άλλη μια χρονιά ανοχής;

Το θέαμα των ευκαλύπτων στο κέντρο των Φηρών ήταν και πάλι θλιβερό (φωτογραφία) μέχρι που συνεργεία του Δήμου, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, αποξήλωσαν για ακόμα μια φορά τις αφίσες και καθάρισαν τα δένδρα.

Αφίσες κολλημένες στους κορμούς διαφήμιζαν κάθε λογής πραμάτεια, από προϊόντα μέχρι φαγητό και εκδηλώσεις και δίνουν το δικαίωμα στον επισκέπτη να κάνει σκέψεις περί τριτοκοσμικών καταστάσεων στο ωραιότερο νησί του κόσμου… Η επί χρόνια ανοχή του Δήμου, με την μη επιβολή κυρώσεων, δίνει στην πράξη πράσινο φως στην αφισοκόλληση, οπουδήποτε και χωρίς κανένα φόβο.

Η Δημοτική Κοινότητα Φηρών για το θέμα αυτό μας έστειλε το παρακάτω κείμενο – παράκληση:

“Το φαινόμενο της αφισοκόλλησης στα δέντρα των Φηρών έχει πάρει ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις και στις επισημάνσεις που γίνονται για το απαγορευτικό της … δραστηριότητας οι λίγοι που συμμορφώνονται  θεωρούνται … αδικημένοι.

 Ένας άγραφος συναδελφικός σεβασμός. Καμία αφίσα δεν καλύπτει την άλλη, όλοι πρέπει να ζήσουμε  Αυτό όμως το Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκε το πρόβλημα του αδιαχώρητου. Είναι και τα live των ημερών, βλέπετε, που έχουν τις ξεχωριστές τους ανάγκες.  Κάποιοι δε βρίσκουν πια στο…δέντρο  μοίρα.

Για την αφισορύπανση των δέντρων δεν έπρεπε να υπάρχει απαγορευτική διάταξη και πρόστιμα από το Δήμο. Η ευαισθησία, αυτονόητη για τη συμπεριφορά μας στα ζώα, έπρεπε να ισχύει και για τα δέντρα και να μην εξαντλούμε την ανοχή του Δήμου, που μάταια όπως αποδεικνύεται περιμένει.

Υπάρχουν ειδικά πλαίσια του Δήμου για ανακοινώσεις και αφίσες -υπάρχει χώρος για όλους αρκεί να μη θεωρούν κάποιοι ότι τους ανήκει όλο το πλαίσιο- ας αρκεστούν σ’ αυτά οι καταστηματάρχες, ας μην αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης μας και ας μην καταπονούν τα δέντρα και την αισθητική.” 

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη