Αφρικάνικος χορός και άλλες δράσεις το Σαββατοκύριακο στο SAF

Με μαθήματα αφρικανικού χορού και παιχνιδοεξερευνήσεις συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά εργαστήρια αυτή την εβδομάδα στο Santorini Arts Factory, στη Βλυχάδα.

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου, το Santorini Arts Factory μας καλεί να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό αφρικάνικο χορό της Δυτικής Αφρικής. Ο αφρικάνικος χορός είναι οργανικός χορός και απευθύνεται σε όλους τους σωματότυπους και όλες τις ηλικίες. Είναι απλός και προσιτός, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για την παρακολούθησή του. Χαρακτηρίζεται από ρυθμικότητα, εσωτερικό ρυθμό και επανασύνδεση με το σώμα και τη γη. Είναι ένας χορός που τονώνει την αυτοπεποίθηση μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Eίναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα αφρικάνικα κρουστά, καθώς ο ήχος των κρουστών, και πιο συγκεκριμένα ο ήχος του Djembe -ένα από τα πιο δυναμικά κρουστά του κόσμου, πολύ εκφραστικό και με μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας- παραπέμπει στους χτύπους της καρδιάς και χτίζει μία εκρηκτική ατμόσφαιρα γεμάτη πολυρρυθμίες και γήινους παλμούς που σε συνδυασμό με τα γυμνά πέλματα, προκαλεί την ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος. Ο συνδυασμός της πολυρρυθμίας με την κίνηση προκαλεί ευφορία και απόλυτη ένωση στην συνολική συνύπαρξη μουσικής και χορού. Αφήνοντας το σώμα να επανέλθει στη φυσιολογική του θέση (χαλαρή λεκάνη, χαλαρά ισχία), ακουμπώντας το πάτωμα με γυμνό πέλμα και συνειδητοποιώντας την σπονδυλική μας στήλη, αλλάζει η στάση όχι μόνο του σώματός μας αλλά και η στάση μας απέναντι στη ζωή. Αφαιρώντας τις εντάσεις από το σώμα μας, τις αφαιρούμε και από την ψυχή μας.

[adning id="140783"]

Πρόγραμμα
Σαββατο 29 Απριλίου: 17:00-20:00
Κυριακη 30 Απριλίου: 11:00-14:00
Κυριακη 30 Απριλιόυ: Παρουσιαση στις 14:00

Κόστος συμμετοχής: 15€/3 ώρες

Συντονιστές σεμιναρίου: Καραμήτσου Άννα, Αντώνης Παπαδόπουλος

Μια μέρα νωρίτερα την Παρασκευή 28/4, παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών μπορούν να πάρουν μέρος στις Παιχνιδοεξερευνήσεις, το βιωματικό εργαστήρι που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική Orf και Dalcroze και δημιουργικό παιχνίδι.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 28/4
16:30-17:30 Μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι
17:30-18:30 Κατασκευές

Κόστος: 5€/ώρα

Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα παραπάνω εργαστήρια/σεμινάρια είναι περιορισμένος και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη επικοινωνία στα τηλέφωνα 2286085141, καθημερινά εκτός Δευτέρας, ώρες 10:00-18:00.

[adning id="140783"]

Παράλληλα, η έκθεση “Το Παιχνίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα” συνεχίζει να φιλοξενείται στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας μέχρι τις 28 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση αριθμεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη, ενώ συμπληρώνεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Κατασκευάζω και παίζω Αρχαία Παιχνίδια” και “Τα Παιχνίδια της Αυλής”.

 

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη