Αυστηρή ανακοίνωση του Δήμου για παράνομες οικοδομικές εργασίες

dimos_thirasΑυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Θήρας, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής, σχετικά με τις παράνομες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή της καλντέρας.

“Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί το λυπηρό και καταστροφικό φαινόμενο της παράνομης και άναρχης δόμησης με αποτέλεσμα να καταστρέφεται  το φυσικό κάλλος της μοναδικής στον κόσμο καλντέρας” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου το φαινόμενο είναι εντονότερο στην Οία, το Ημεροβίγλι και τα Φηρά όπου όπως σημειώνεται “δημιουργούνται συνθήκες  στατικής επικινδυνότητας λόγω των τεραστίων εκσκαφών που δημιουργούν ορισμένοι άπληστοι ιδιοκτήτες στην προσπάθεια τους  να κατασκευάσουν, με τη μέθοδο της υποτιθέμενης αντιστήριξης, όλο και  περισσότερα δωμάτια, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις”

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “ο Δήμος  αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της καταστροφής και της παρανομίας, από την πρώτη στιγμή και σε καθημερινή βάση αγωνίζεται με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει να ελέγξει την κατάσταση και να σταματήσει αυτό το καταστροφικό έργο. Δυστυχώς όμως το πλήθος  των παρανομιών και η έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού, τόσο  στο Δήμο,  και την Πολεοδομία, όσο και  στο Α.Τ. Θήρας καθιστούν το έργο παρά πολύ δύσκολο”

Ο Δήμος Θήρας για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο δημιούργησε φωτογραφικό αρχείο που αποτυπώνει τις κτιριακές διαφοροποιήσεις που προκύπτουν από τις εργασίες, ιδιαίτερα στην περιοχή της Οίας ενώ έχει στη διάθεσή του αεροφωτογραφίες που είχαν ληφθεί από την εποχή που λειτουργούσε η  Κοινότητα Οίας.

“Σύντομα και χωρίς αναστολές  θα επιβληθούν  στο ακέραιο οι προβλεπόμενες  κυρώσεις προς κάθε κατεύθυνση τόσο στους φερόμενους ιδιοκτήτες όσο και σε κάθε σύνεργο που με τον οποιοιδήποτε τρόπο έχει συμβάλει σε αυτό το καταστροφικό έργο” καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη