Αγανακτισμένοι οι δήμαρχοι – πορεία στην Αθήνα

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 9.30 π.μ. στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52), με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των Δήμων.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ τα έσοδα των Δήμων για λειτουργικές δαπάνες από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί μείωση κατά 50,26% και για επενδύσεις κατά 55,16%. Πέραν των μειώσεων αυτών, συνεχής είναι φέτος η αφαίμαξη των ελάχιστων πλέον πόρων των Δήμων, για την κάλυψη μεταβιβαστικών πληρωμών του 2011, ύψους 190 εκ. € περίπου, που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων (προνοιακά επιδόματα, μεταφορές μαθητών, κλπ). Αποτέλεσμα των μειώσεων αυτών είναι η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, πολλοί εκ των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Μετά το πέρας των εργασιών της γενικής συνέλευσης θα ακολουθήσει πορεία των συνέδρων προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στη γενική συνέλευση θα συμμετέχει και ο δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Αθήνα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη