Αγώνες επίδειξης σκάκι την Παρασκευή στο Καμάρι

Μια ωραία σκακιστική βραδιά ετοιμάζει ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης την Παρασκευή 30/8 το απογευμα στο Καμάρι. Μπροστά από την υπαίθρια σκακιέρα στην παραλία του Καμαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλοι αγώνες επίδειξης σκάκι:
1. Σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παιχνίδι εναντίον πολλών αντιπάλων, 25 ή και περισσότερων) από την μεγάλη διεθνή μαιτρ Άννα- Μαρία Μπότσαρη, και
2. Blind (τυφλό παιχνίδι) εναντίον 6 αντιπάλων από τον διεθνή μαιτρ Παναγιώτη Φρεντζά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Δημοτική Κοινότητα Καμαρίου και τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Σαντορίνης, με χορηγό τον Δήμο Θήρας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, για κάθε ηλικία και δυναμικότητα. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Παναγιώτη Φρεντζά στο τηλ. 6948431318, ή επί τόπου στον χώρο των αγώνων από τις 18:30.

Τη διεύθυνση της διοργάνωσης έχει η πρόεδρος της Δ.Κ. Καμαρίου, Μαριάννα Πελέκη. Την επιμέλεια της οργάνωσης έχουν βασικά στελέχη του ΑΣΟ Σαντορίνης, η πολυπρωταθλήτρια Ελλάδας (4 φορές) διεθνής μαιτρ Εύα Κόντου, η πρωταθλήτρια νεανίδων Αλίκη Σπυροπούλου, και το βασικό στέλεχος της ομάδας Γιώργος Μερτής.

Σχετικά με τους μαιτρ που θα αγωνιστούν
Η Άννα- Μαρία Μπότσαρη είναι ένας θρύλος για τον Ελληνικό σκάκι. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών για πρώτη φορά σε ηλικία 14 χρονών, ρεκόρ απλησίαστο μέχρι σήμερα, επανέλαβε το κατόρθωμά της άλλες 8 φορές, είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής ομάδας επί 29 χρόνια, και έχει κατακτήσει και άλλες αμέτρητες διακρίσεις- να αναφέρουμε ενδεικτικά την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων το 1991, το επί 5,5 χρόνια ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ στο ταυτόχρονο παιχνίδι εναντίον 1.102 αντιπάλων το 2001 στα Καλάβρυτα, με απολογισμό 1.095 νίκες και 7 ισοπαλίες, διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας με την ομάδα της, τον Σ.Ο. Καβάλας, και… αν δεν σταματήσουμε εδώ, όλο και κάτι θα ξεχάσουμε. Η σχέση της με την Σαντορίνη είναι ιδιαίτερη, άλλωστε είχε δώσει εδώ και έναν άλλο αγώνα επίδειξης, τον Οκτώβριο του 2008.

Ο Πειραιώτης Παναγιώτης Φρεντζάς, κάτοικος Σαντορίνης εδώ και μία δωδεκαετία, πρόεδρος του ΑΣΟ Σαντορίνης και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, κατέκτησε το Ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας το 1995, καθώς και το πρωτάθλημα Πειραιά (4 φορές) και φέτος, το Πρωτάθλημα Αιγαίου (στην μοναδική μέχρι τώρα συμμετοχή του). Έχει διατελέσει προπονητής στην Προεθνική ομάδα νέων, αρχηγός Εθνικής ομάδας στις Ολυμπιάδες του 1984 και του 1988, ενώ έχει προπονήσει και πολλά από τα κορυφαία, σήμερα, ονόματα του Ελληνικού σκακιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη