Αγώνες και εμπειρίες στην Πάρο για τους μικρούς ποδοσφαιριστές του Playland

Ο διεθνής επιθετικός Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανάμεσα στους μικρούς ποδοσφαιριστές του Playland

Στο 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο, 25-28/6, συμμετείχε το τμήμα ποσοσφαίρου του αθλητικού κέντρου Playland. Το συγκεκριμένο τουρνουά έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων στις Κυκλάδες, ενώ έχει γίνει αποδεκτό ως θεσμός για τη χαρά του παιχνιδιού που προσφέρει στους μικρούς αθλητές, καθώς επίσης και για τις εμπειρίες που αποκομίζουν τα παιδιά με τη συμμετοχή τους. Εξάλλου ο ανεπίσημος τίτλος του τουρνουά είναι «Η γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή» .

Η αποστολή του Playland αριθμούσε πάνω από 70 άτομα -36 αθλητές-, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Playland, κο Άκη Ξαγοράρη, και τους καθηγητές φυσικής αγωγής-προπονητές των παιδιών κ.κ Δημήτρη Κρεμμύδα και Ευάγγελο Τσοβάρα, καθώς και συνοδούς γονείς.

To Playland συμμετείχε με τρία αγωνιστικά τμήματα: ένα στην κατηγορία προτζούνιορ (2007-2008) και δύο στην κατηγορία τζούνιορ (2005-2006) τα οποία πέτυχαν τα εξής:

Προτζούνιορ (2007-08): το τμήμα αυτό πήρε για πρώτη φορά μέρος σε διοργάνωση με αγωνιστικό πρόγραμμα φέτος, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις πως πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά που έχουν ποδοσφαιρικό ταλέντο και αγαπούν πολύ το άθλημα. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης χάθηκε στις λεπτομέρειες και λόγω αγωνιστικής απειρίας, η επιτυχία όμως της τρίτης θέσης ανάμεσα σε 15 ομάδες και η πολύ καλή αγωνιστική παρουσία των παιδιών δικαίωσε τις προσπάθειές τους και θα αποτελέσει κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια κατά την νέα αγωνιστική περίοδο.

Τζούνιορ (2005-06)-Playland A’: Έχοντας βρεθεί στη δεύτερη θέση πριν τρία χρόνια και στην πρώτη θέση πριν δύο χρόνια, φέτος επιβεβαιώθηκε εντός των αγωνιστικών χώρων η δυναμική του συγκεκριμένου τμήματος. Η ομάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ 15 ομάδων, παίζοντας ποδόσφαιρο ποιότητας που ενισχύει την πρόθεση που προϋπήρχε του τουρνουά, για συμμετοχή κατά την νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

Τζούνιορ (2005-06)-Playland B’: Τα παιδιά της δεύτερης ομάδας Τζούνιορ κατέβαλαν αξιόλογη προσπάθεια, ωστόσο η έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας τους στέρησε τη συμεμτοχή στην τελική φάση των ομίλων. Η ομάδα επέστρεψε πάντως από το τουρνουά πλουσιότερη σε ποδοσφαιρικές εμπειρίες και αγωνιστικές παραστάσεις.

“Το σημείο που μας κάνει όμως ιδιαίτερα περήφανους και μας συγκινεί πραγματικά, είναι η εικόνα της Ακαδημίας μας στο κομμάτι του ήθους και της συμπεριφοράς των παιδιών, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Η αναγνώριση, για ακόμη μια φορά, από όλους τους εμπλεκόμενους στο τουρνουά του υψηλού γενικού και αθλητικού ήθους των αθλητών μας και των προπονητών τους αποτελεί για το Κέντρο μας τη πλήρη επίτευξη όλων των στόχων που έχουμε βάλει και για τους οποίους μοχθούμε καθημερινά εδώ και 16 συναπτά έτη. Την δημιουργία δηλαδή, εκτός από ικανούς αθλητές, ανθρώπων με χαρακτήρα και ήθος και με προσωπικότητα διαμορφωμένη, μέσω του αθλητισμού, με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίσει την ομαλή ένταξη στην κοινωνία από την μια και από την άλλη η πορεία τους στη ζωή θα βασίζεται σε αδιαπραγμάτευτες ηθικές αρχές, συμπεριφορές και νοοτροπίες” αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου το αθλητικό κέντρο Playland.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη