Αιφνιδιαστική διακοπή ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

Χωρίς καμία προειδοποίηση και παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, για αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης, διακόπηκε, σήμερα (21/8/13) λίγο μετά τις 8 το πρωί, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί.

Ωρα: 10:00
Η επαναφορά της ηλεκτροδότησης σε τμήματα του νησιού άρχισε μετά τις 09:40.

Ο διευθυντής περιοχής Σύρου, περιφέρειας νησιών του ΔΕΔΔΗΕ, κος Μιχάλης Κωβαίος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το “ατλαντίς”, εκτίμησε πως η ηλεκτροδότηση θα επανέλθει πλήρως σύντομα. Αυτή τη στιγμή δεν ηλεκτροδοτούνται το Ακρωτήρι και η Οία.

Η επαναφορά απαιτεί χρόνο καθώς πλέον πρέπει να επανεκκινηθούν περίπου 30 διαφορετικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, τα οποία έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί.

Ώρα 11:00
Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε όλο το νησί. Σχετικά με το συμβάν, η ΔΕΗ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ και με αφορμή το έκτακτο συμβάν της σημερινής διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας – ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί,  προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος –  με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.

Η εκδηλωθείσα  βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει  από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών.”

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη