Αιγαιοπελαγίτικο μουσικό συναπάντημα νέων στη Σέριφο

Με μεγάλη συμμετοχή και αντιπροσωπευτικότητα πραγματοποιήθηκε στη Σέριφο, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί και οι συνοδοί τους από 15 αιγαιοπελαγίτικα νησιά, η τέταρτη σε επίπεδο Περιφέρειας Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

Η διοργάνωση της Συνάντησης, που περιελάμβανε τέσσερις μουσικές παρουσιάσεις, στο Μέγα Λειβάδι, στην Παναγιά, στους Αγίους Αναργύρους Καλαβάτσαινας και στη Χώρα, έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την συμμετοχή του Δήμου Σερίφου και είχε την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Οι νέοι και οι συνοδοί τους συγκρότησαν πολύμορφα σχήματα όπου τα λαϊκά νησιώτικα όργανα (βιολί, λαούτο, τσαμπούνα, τουμπί, τουμπελέκι, σαντούρι, λύρα, και φυσικά το τοπικό σερφιώτικο όργανο, το σουραύλι) έδωσαν για άλλη μια φορά και με ποικίλους τρόπους χαρακτηριστικά δείγματα της μουσικής παράδοσης του Αιγαίου. Η ανταλλαγή πλούσιων εμπειριών και οι «δυνατές στιγμές» συνεύρεσης που αλλεπάλληλα βίωνε αυτή η ιδιότυπη πολιτιστική κοινότητα των νέων του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν στο νησί μια πρωτόγνωρη, συγκινητική ατμόσφαιρα που συνεπήρε και ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες.

Από τη Σαντορίνη συμμετείχαν οι μουσικοί Ραφαήλ Αρβανίτης στην τσαμπούνα και Δημήτρης Χατζηλαζαρίδης στο λαούτο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη