Αίσια έκβαση για ακυβέρνητο ιστιοφόρο στα ανοιχτά της Σαντορίνης

Για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου σκάφους “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης του ιστίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Σαντορίνης, με τρεις επιβαίνοντες, ενημερώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 15 Αυγούστου οι Λιμενικές Αρχές Θήρας και Ηρακλείου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν προς εντοπισμό του παραπάνω σκάφους πλοίο ανοικτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η.11, ενώ από ξηράς πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλιακή περιοχή Ακρωτηρίου ν. Θήρας.

[adning id="140783"]

Το “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” εντοπίστηκε τελικά από το περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σαντορίνης και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο από το “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” κατέπλευσε ασφαλώς σήμερα (16/8) το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου οι επιβαίνοντές αρνήθηκαν τη μεταφορά τους σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω ιστιοφόρου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί η σχετική βεβαίωση αξιοπλοΐας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη