Δήμος Θήρας: Αίτημα ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. στη Σαντορίνη

Την ίδρυση παραρτήματος Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ) στη Σαντορίνη αιτήθηκε ο Δήμος Θήρας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία 2024-2030 “Μια Ελλάδα με όλους για όλους”, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για την παραχώρηση του κατάλληλου χώρου για τη στέγασή του.

Διαφήμιση

Τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. λειτουργούν με σκοπό την αξιολόγηση και εύρεση διαταραχών και μαθησιακών δυσκολιών σε μαθητές, αλλά και τη στήριξη των σχολικών μονάδων, ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Η πρώιμη ανίχνευση και πρόληψη μαθησιακών δυσκολιών έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον των παιδιών, καθώς η μη έγκαιρη αντιμετώπισή τους εγκυμονεί κινδύνους που πιθανόν να μην ξεπεραστούν ποτέ.

Το ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ Θήρας θα υποστηρίζει μαθητές που κατοικούν σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, δηλαδή Σαντορίνη Θηρασιά, Ανάφη, Ίο, Σίκινο και Φολέγανδρο. Με την ίδρυση παραρτήματος ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ στη Σαντορίνη, γονείς και μαθητές από τα παραπάνω νησιά θα απαλλαγούν από την ταλαιπωρία μετάβασης στη Σύρο ή στη Νάξο (ανάλογα πού υπάγεται το καθένα), όπου επίσης λειτουργούν ανάλογα Κέντρα, για να γίνει η σχετική αξιολόγηση.

Θυμίζουμε πως την ανάγκη ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. στη Σαντορίνη είχε επισημάνει πριν λίγους μήνες, με επιστολή της προς τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Υγείας, και η Ένωση Γονέων Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη