ΓΕΩΘΗΡΑ: Αίτημα για λειτουργία και εκμετάλλευση ελικοδρομίων σε Σαντορίνη και Θηρασιά

Στη λειτουργία και εκμετάλλευση ελικοδρομίων στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά προσβλέπει η ΓΕΩΘΗΡΑ, το ΔΣ της οποίας, σε συνεδρίασή του στα τέλη Αυγούστου, αποφάσισε να υποβάλει προς τον Δήμο Θήρας αίτηση για παραχώρηση κατάλληλου ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία ελικοδρομίου στη Σαντορίνη και για παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευση του υπάρχοντος αλλά μη λειτουργικού ελικοδρομίου στη Θηρασιά.

Σχετικά με το ελικοδρόμιο της Θηρασιάς, η ΓΕΩΘΗΡΑ προτίθεται να καλύψει τις δαπάνες που απαιτούνται για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της ΓΕΩΘΗΡΑ Κώστα Κανελλάκη, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, η χρήση και εκμετάλλευση του ελικοδρομίου της Θηρασιάς θα αποφέρει έσοδα στη Δημοτική Επιχείρηση και παράλληλα θα επιλύσει ένα σημαντικότατο ζήτημα των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατάλληλα αδειοδοτημένο και λειτουργικό ελικοδρόμιο. Θα ενισχύει επίσης και τον τομέα της ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού, καθώς θα είναι πλέον εφικτή και η αεροδιακομιδή ασθενών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Για την περίπτωση της Σαντορίνης, αποφασίστηκε η ΓΕΩΘΗΡΑ να προβεί σε αίτημα προς τον Δήμο Θήρας για την παραχώρηση κατάλληλου ακινήτου όπου θα δημιουργηθεί ελικοδρόμιο, υπό τη χρήση και εκμετάλλευση της ΓΕΩΘΗΡΑ. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε να εξασφαλίσει κατάλληλο ακίνητο η ίδια η Δημοτική Επιχείρηση, η οποία σε κάθε περίπτωση προτίθεται επίσης να καλύψει τις απαραίτητες δαπάνες για τη δημιουργία και τη λειτουργία του.

“Η δημιουργία, χρήση και εκμετάλλευση ενός ελικοδρομίου στη νήσο Θήρα, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, θα αποφέρει έσοδα στη Δημοτική Επιχείρηση και θα επιλύσει ένα σημαντικότατο ζήτημα των κατοίκων και επισκεπτών της νήσου Θήρας στην οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελικοδρόμιο. Η δημιουργία ελικοδρομίου στη νήσο Θήρα θα βάλει τάξη στην άναρχη λειτουργία των ελικοπτέρων στο νησί και στην εξασφάλιση τόσο της ασφάλειας όσο και της ευζωίας των κατοίκων του νησιού”, ανέφερε ο κος Κανελλάκης στην εισήγησή του.

Ο τρόπος εκμετάλλευσης των ελικοδρομίων και η τιμολογιακή πολιτική θα αποφασιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΩΘΗΡΑ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη