Johnson & Johnson: Aίτηση για έγκριση του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Aίτηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε σήμερα η εταιρία Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson χορηγείται σε μία δόση.

“Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V. “, ανέφερε ο ευρωπαϊκός οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Την είδηση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αναφέροντας: “Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την Covid-19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν”.

Από την πλευρά της, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου έκανε λόγο για ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειες της ΕΕ να εξασφαλίσει περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Πιο συγκεκριμένα, η κα Κυριακίδου σημείωσε: “Θετικά νέα για το εμβόλιο για την Covid-19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους αδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια”.

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, η Johnson & Johnson έχει υποβάλει στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη