Ακόμη πιο εμπλουτισμένο το “Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας” της Google

Το “Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας” της Google, με συνεργάτες τις Δράσεις Saferinternet.gr και Safeline.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου από το έτος 2010, εμπλουτίστηκε για να παρέχει πρακτικές συμβουλές ασφάλειας προς όλους, νέους ή έμπειρους χρήστες του Διαδικτύου, αλλά και προς τις οικογένειες σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, ο ιστοχώρος προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία και συμβουλές για την προστασία τους, στοχεύοντας σε μία ασφαλή και πλούσια διαδικτυακή εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, η Google παρέχει για όλους τους χρήστες συμβουλές για ένα ασφαλές ξεκίνημα στο Διαδίκτυο μέσα από δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης, τη σύνδεση και αποσύνδεση σε ένα λογαριασμό, τη διαχείριση πολλαπλών λογαριασμών, τη χρήση ασφαλών δικτύων και την ασφάλεια της συσκευής τους.

Για τις οικογένειες, πέρα από βασικές συμβουλές ασφάλειας η Google έχει ενσωματώσει 5 βασικά εργαλεία και στοιχεία ελέγχου στα προϊόντα της, τα οποία βοηθούν τους γονείς στη διαχείριση της online εμπειρίας των παιδιών:

  • Την ασφαλή αναζήτηση, η οποία  έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο ιστοτόπων οι οποίοι περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο, και για την κατάργησή τους από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Την ενεργοποίηση της ασφαλούς λειτουργίας στο YouTube που βοηθά στο φιλτράρισμα περιεχομένου στα σχετικά βίντεο και τις λίστες αναπαραγωγής.
  • Τη λειτουργία “Εποπτευόμενοι Χρήστες” για το Google Chrome. Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, φαίνεται το ιστορικό των σελίδων που επισκέφθηκε ο χρήστης, ώστε να μπορούν οι γονείς να επιτρέψουν ή να αποκλείσουν ορισμένες ιστοσελίδες και να διαχειριστούν ποιες ιστοσελίδες μπορούν να δουν τα μέλη της οικογένειάς τους.
  • Τον περιορισμό της πρόσβασης σε εγκεκριμένες εφαρμογές ή παιχνίδια.
  • Την αξιολόγηση περιεχομένου των εφαρμογών της Google από το Google Play.

Περαιτέρω η Google, έχει δημιουργήσει μια ειδική κατηγορία με εύχρηστα εργαλεία ασφάλειας ανά προϊόν και υπηρεσία που προσφέρει. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη