Ακρωτήρι: Η ταλαιπωρία της Δευτέρας

Παρά την εξαγγελία του Υπουργείου Πολιτισμού ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου θα λειτουργεί καθημερινά (και Δευτέρα) από 08.00 έως 17.00, όπως και κάποιοι άλλοι σημαντικοί χώροι στην Ελλάδα, το ωράριο δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί και ο χώρος είναι ανοικτός 10.00-17.00 εκτός Δευτέρας

Η παραπάνω εξαγγελία, όπως είναι γνωστό, συνοδεύτηκε από νομοθετική ρύθμιση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (παρακάτω εικόνα), κοινοποιήθηκε σε όλα τα τουριστικά γραφεία από τον “Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων” και βέβαια αναφέρεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Πολιτισμού κλπ.

 

Δηλαδή ο επισκέπτης της Σαντορίνης που θέλει να επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου και έχει προγραμματίσει το ταξίδι του, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ξαφνικά διαπιστώνει ότι τις Δευτέρες ο χώρος είναι κλειστός και επιπλέον λειτουργεί άλλες ώρες από τις επίσημα ανακοινωμένες. Σκηνές απείρου κάλλους εξελίσσονται κάθε Δευτέρα έξω από την κλειστή είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου.

Αν δεν είναι δυνατό να λειτουργεί ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα τότε ας ανακοινωθεί καινούριο (πραγματικό) πρόγραμμα. Δεν φταίει σε τίποτα ο τουρίστας να ταλαιπωρείται και τελικά να φεύγει δυσαρεστημένος. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, που είχε καθοριστική συμβολή στην επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου, θα κινηθεί άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη