Αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Περίοδο Προγραμματισμού 2014-2020

Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περίοδο Προγραµµατισµού 2014-2020 διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Συνέδριο θα πραγµατοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου στη Σύρο και θα παραστεί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών & ∆ικτύων, αρµόδιος για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο Συνέδριο -στο οποίο θα συµµετάσχουν όλοι οι αναπτυξιακοί φορείς της Περιφέρειας, οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κοινωνικών και επιχειρηµατικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων και των τοµεακών πολιτικών- θα παρουσιαστούν οι κατευθύνσεις της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, οι
τοµεακές πολιτικές και το χρηµατοδοτικό πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, η διαδικασία εκπόνησης και υποβολής των νέων Επιχειρησιακών Προγραµµάτων, καθώς και οι βασικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την προηγούµενη µέρα (Δευτέρα, 15/4/2012) θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιµελητηρίου Κυκλάδων, συνάντηση εργασίας των αναπτυξιακών φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειµένου να προκύψουν οι πρώτες προτεραιότητες της λεγόµενης “Έξυπνης Εξειδίκευσης” και του “Συστήµατος Καινοτοµίας” της Περιφέρειας.

Ως Έξυπνη Εξειδίκευση περιγράφεται η διαδικασία αναγνώρισης και εντοπισµού των µοναδικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειας µας, και η ανάδειξη των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτηµάτων της ώστε µε τη συνεργασία δηµόσιων και ιδιωτικών πόρων να γίνει πράξη το αναπτυξιακό όραµα για το µέλλον.

Το Πρόγραµµα συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό ∆ηµόσιο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη