Αναστέλλουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση οι φαρμακοποιοί

Σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση επ’ αόριστον*, από την Τετάρτη 23/5/2012, προχωρούν οι φαρμακοποιοί της Σαντορίνης, όπως και ολόκληρης της χώρας. Αίτημά τους είναι να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα των ετών 2011 και 2012 και να δοθούν έγγραφες δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμών.

Στο εξώδικο του προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)* ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι οφειλές του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς – μέλη του ξεπερνούν φέτος το ποσό των 272.000.000 ευρώ, ενώ, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των οφειλών για το 2011, τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.00 ευρώ.

“Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας έχει προκαλέσει το παράδοξο να καλούμαστε να καταβάλουμε εις το Δημόσιο τον αναλογούντα Φ.Π.Α. για τις συνταγές εκείνες, τις οποίες καθυστερείτε να μας πληρώσετε, καθώς επίσης και τον φόρο εισοδήματος για εισόδημα του παρελθόντος έτους, το οποίο ουδέποτε έχουμε λάβει”, σημειώνει ο ΠΦΣ και προσθέτει: “την οικονομική δυσπραγία μας επιτείνει το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν από εμάς να εξοφλούμε τις παραγγελίες των φαρμάκων είτε τις μετρητοίς– -το πλέον σύνηθες-– είτε το αργότερο εντός 30 ημερών, για τα δε φάρμακα υψηλού κόστους οι φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν να προβαίνουμε σε άμεση εξόφληση αυτών”.

Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με τη στάση και τη συμπεριφορά σας προσπαθείτε να μετακυλήσετε το πρόβλημα από την παράνομη και αντισυμβατική μη καταβολή των οφειλών σας σε εμάς, ωθώντας μας σε σύγκρουση με τους ασφαλισμένους σας και κυρίως με τους πιο οικονομικά αδύναμους”.

* Αφορά τους ασφαλισμένους των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, και τα μέλη των οικογενειών τους που έχουν ασφαλιστική κάλυψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη