Ανεστάλη η απεργία στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

cruiseship5_110Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Όπως αναφέρει η ΟΜΥΛΕ στην ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι με νομική βεβαιότητα στη Βουλή θα διαφυλάξει την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και όποια αντικατάσταση θα προέλθει με την ισχύουσα νομοθεσία με συλλογική σύμβαση εργασίας ή διαιτητική απόφαση».

Όπως σημειώνει “Η Καθημερινή”, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων υπάλληλων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λιμενική βιομηχανία, δια της εκπροσώπου της έχει ήδη δεσμευτεί πως θα εισαγάγει και πρόσθετες ρυθμίσεις για τα εργασιακά όπως το δικαίωμα μετατάξεων.

Ειδικότερα στον νόμο, κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο και τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, θα προβλέπεται η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του ΟΛΠ Α.Ε. και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του να μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.

Ακόμη, θα προβλέπεται η διατήρηση σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας του ΟΛΠ Α.Ε. μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Τέλος, θα προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στον ΟΛΠ Α.Ε. όσο και στον ΟΛΘ Α.Ε. σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε οργανισμούς λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

Πηγή: Η Καθημερινή

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη