Ανοιχτή επιστολή του ιδιωτικού Πολυϊατρείου

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις φορέων της Σαντορίνης που διαμαρτύρονται για τη σφράγιση τμημάτων του ιδιωτικού Πολυϊατρείου, ιδιαίτερα για τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου. Δεν λείπουν όμως και απόψεις, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που διατυπώνονται από πολλές πλευρές και που καταδικάζουν πρακτικές “παράνομης ή παράτυπης” λειτουργίας.

Το ιδιωτικό Πολυιατρείο με ανοιχτή επιστολή του επιχειρεί να αποσαφηνίσει όσα γράφονται και ακούγονται αλλά μάλλον περιπλέκει το ζήτημα καθώς δεν γίνεται σαφές εάν και με ποια διαδιακασία θα γίνει η ανάκληση της δικαστικής εντολής σφράγισης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του ιδιωτικού Πολυϊατρείου έχει ως εξής:

“Λόγω του ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί αρκετές παραφιλολογίες περί του «κλεισίματος» του Κεντρικού Πολυϊατρείου Σαντορίνης, θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να δηλώσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει προκειμένου να σταματήσει το «κυνήγι μαγισσών».

Αρχικά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε και να τονίσουμε ότι δεν τίθεται θέμα ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ του Διαγνωστικού Τομέα μας. Κάτι που μπορεί ο καθένας από εσάς να διαπιστώσει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Πέραν όμως αυτού μπορεί ο καθένας ανά πάσα ώρα και στιγμή να ζητήσει τα εξής πιστοποιητικά:

1) Άδεια Ίδρυσης & Λειτουργίας Κεντρικού Πολυιατρείου Σαντορίνης
2) Άδεια Σκοπιμότητας
3) Προέγκριση Κατασκευής
4) Πιστοποιητικά Καταλληλόλητας
5) Άδεια Λειτουργίας (Χ-2) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

τα οποία είναι διαθέσιμα στο Κεντρικό Πολυιατρείο Σαντορίνης.

Δια της παρούσης θα θέλαμε επίσης να κοινοποιήσουμε τα εξής:

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, βάσει παλιάς εκδοθείσας διοικητικής πράξης, σφραγίστηκαν προσωρινά το Ακτινολογικό (όπου συμπεριλαμβάνονται το ακτινολογικό τμήμα, ο αξονικός τομογράφος και ο μαστογράφος) & Μικροβιολογικό εργαστήριο του Πολυϊατρείου και αφορούν καταγγελίες του 2012, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα, κάτι που περιμένουμε να γίνει εντός δέκα (10) ημερών οπότε και θα «αθωωθούμε». Τα υπόλοιπα τμήματά μας λειτουργούν κανονικά. Το Μικροβιολογικό Τμήμα εξυπηρετείται προσωρινά από την Κεντρική Κλινική Αθηνών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24 ώρου και τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι διαθέσιμα έξι (6) ώρες μετά την αιμοληψία. Όσον αφορά στο Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί ΝΟΜΙΜΑ ο μαγνητικός τομογράφος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το Σαντορινιό λαό που στάθηκε στο πλευρό μας αυτές τις ημέρες με τη θερμή υποστήριξη του.

Οι γιατροί, το νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Πολυϊατρείου παραμένουν εδώ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Θηραϊκό λαό και τους επισκέπτες του νησιού 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα όπως κάνουμε ήδη αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια λειτουργίας μας.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη