Σαντορίνη: Αντιδράσεις για το επικείμενο λουκέτο στα ΕΛΤΑ Εμπορείου

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σαντορίνης η απόφαση των ΕΛΤΑ για την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του ταχυδρομικού καταστήματος στο Εμπορείο από τις 23/10/2023.

Κατά της απόφασης των ΕΛΤΑ προσφεύγουν από κοινού η νεοεκλεγείσα Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου και ο νεοεκλεγείς Δημαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, οι οποίοι τονίζουν μεταξύ άλλων πως το κτήριο όπου στεγάζεται το ταχυδρομικό κατάστημα Εμπορείου έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, ο οποίος καλύπτει αποκλειστικά και τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΘ), με αποτέλεσμα τα ΕΛΤΑ να μην υφίστανται ουδεμία οικονομική επιβάρυνση. Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτό θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε άλλο κατάστημα, όσον αφορά στη μισθοδοσία δεν θα προκύψει καμία απολύτως ελάφρυνση.

“Συνεπώς, το ληφθέν μέτρο σχετικά με την άρση της συναλλακτικής λειτουργίας του καταστήματος στο Εμπορείο Κυκλάδων κατ’ ουδένα τρόπο δεν πρόκειται να επιβοηθήσει τον στόχο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Αντίθετα, θα επέλθει τεράστια ταλαιπωρία και πρακτική ακαμψία για τους πλέον ευάλωτους πολίτες της Κοινότητας (η οποία σημειωτέον είναι η μεγαλύτερη της νήσου) από την προσβαλλόμενη απόφαση η οποία εξεδόθη εν μια νυκτί και προαναγγέλλει το κλείσιμο του καταστήματος εντός διαστήματος τριών μόνο ημερών!”, προσθέτουν οι δύο συνυπογράφοντες την ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας εξέφρασε τη έντονη δυσαρέσκειά του για αυτήν την εξέλιξη και χαρακτήρισε την απόφαση των ΕΛΤΑ απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άδικη, δεδομένου ότι το κατάστημα στεγάζεται σε κτήριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, απαλλάσσοντας τον Οργανισμό από μια σημαντική λειτουργική δαπάνη. Παράλληλα ζήτησε την παρέμβαση των βουλευτών του νομού και του Περιφερειάρχη ώστε η διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανακαλέσει την απόφασή της.

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Σκλήκα επικοινώνησε άμεσα ο βουλευτής Κυκλάδων και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έλαβε ως απάντηση ότι το κόστος λειτουργίας του καταστήματος στο Εμπορείο δεν καλύπτεται από την παραγωγικότητα των συναλλαγών εντός αυτού, συμπληρώνοντας πως σε απόσταση 7 χλμ. υπάρχει το νέο μεγάλο κατάστημα έξω από τα Φηρά που μπορεί να αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών. Από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ τονίζεται δε πως η αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων, θύμα της οποίας πέφτει το κατάστημα του Εμπορείου, δεν επηρεάζει την κατ’ οίκον επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων, συντάξεων και επιδομάτων, ενώ παραμένει αμετάβλητη η υπηρεσία του αγροτικού διανομέα που εκτός από παράδοση, μπορεί κατόπιν συνεννόησης να αναλαμβάνει και την παραλαβή δεμάτων και επιστολών, να πουλά γραμματόσημα και να κάνει εξόφληση λογαριασμών.

Για το επίκαιρο θέμα ο βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας απαντήσεις για τα ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να μην οδηγηθούμε στην παύση λειτουργίας των ΕΛΤΑ Εμπορείου, αλλά και τι πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν ώστε να αμβλυνθούν οι κοινωνικές αρνητικές επιπτώσεις, στην περίπτωση που τελικά ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματος.

Η απόφαση των ΕΛΤΑ προκάλεσε την παρέμβαση και του βουλευτή Φίλιππου Φόρτωμα που στο ίδιο μήκος κύματος κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου για τις ενέργειές τους προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος Εμπορείου, αλλά και αν κατά τη λήψη ανάλογων αποφάσεων των ΕΛΤΑ λαμβάνονται υπόψη η νησιωτικότητα και η προσβασιμότητα των περιοχών.

Στο μεταξύ, ο νυν Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας απευθύνει προς όλους κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 19/10 στις 11:00, έξω από το ταχυδρομείο του Εμπορείου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη