Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Φηρών

Παρέμβαση μεγάλης κλίμακας στο δίκτυο ύδρευσης των Φηρών προγραμματίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ). Θα αντικατασταθεί όλος ο κεντρικός βαρυτικός αγωγός ύδρευσης των Φηρών, από την κεντρική δεξαμενή έως τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ συνολικού μήκους περίπου 1.400 μέτρων, διατομής Φ160, καθώς επίσης και μέρος του προβληματικού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, περίπου 450 μέτρα, διατομής Φ90. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται επίσης όλες οι διακλαδώσεις με το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο και οι συνδέσεις των υδρομέτρων στο νέο δίκτυο ύδρευσης.

Με τις παραπάνω αντικαταστάσεις η ΔΕΥΑΘ θα λύσει σοβαρά χρόνια προβλήματα από διαρροές και θραύση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης λόγω παλαιότητας. Γεγονός είναι ότι η έντονη τουριστική κίνηση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα έκανε πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση βλαβών από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΘ ενώ παράλληλα δημιουργούσε κομφούζιο στην καρδιά των Φηρών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 182,120,00 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ. Η περίληψη της διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 23/9/14, για την ανάθεση του έργου, είναι διαθέσιμη εδώ:
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ- Αντιατάσταση δικτύου Ύδρευση Φηρών – 7ΥΝΥΟΕΨΠ-Λ9Ψ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη