Δήμος Θήρας: Αντικατάσταση δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Τώρα!”

Εξέπεσε του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου ο Κωνσταντίνος Ρούσσος - Στη θέση του ο Ιωάννης Συκηνιώτης - Νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντώνης Χάλαρης

Τελευταία ενημέρωση 25/6 – ώρα 19:00

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Θήρας, με την υπ’ αριθμ. 17268 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ο ανακηρυγμένος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Κωνσταντίνος Ρούσσος εκπίπτει από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου λόγω ασυμβίβαστου με την ιδιότητα του υπαλλήλου του Δήμου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, υπήρχε προθεσμία 10 ημερών από την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των Δημοτικών Εκλογών από το Πρωτοδικείο Νάξου (31/10/23) για την υποβολή της σχετικής αίτησης απόσπασης. Η αίτηση του κου Ρούσσου με ημερομηνία 8/11/23 εισήλθε στο Υπουργείο Εσωτερικών με απλή επιστολή στις 9/1/2024 και τελικά επιστράφηκε ανυπόγραφη, επομένως η διαδικασία της απόσπασης δεν ολοκληρώθηκε.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στις αρχές του έτους, το θέμα του ασυμβίβαστου του κου Ρούσσου είχε τεθεί και στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου από τον προεδρεύοντα Ιάκωβο Λιγνό, με τον επικεφαλής της παράταξης “Τώρα!” Μανόλη Ορφανό να απαντά ότι η αίτηση είχε σταλεί στις 8/11/23 και εν αναμονή απάντησης είχε ξανασταλεί στο Υπουργείο ως υπενθύμιση στις 29/12/23.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η παράταξη “Τώρα!” κάνει λόγο για ασάφεια της σχετικής εγκυκλίου που όριζε τη διαδικασία για τις αιτήσεις απόσπασης και καταλογίζει στη δημοτική αρχή “εμμονή για πολιτικό αφανισμό της παράταξης “Τώρα”, αφού επιδίωξε με όλους του τρόπους την καθαίρεση του κου Ρούσσου αλλά και τη σπίλωση της θεσμικής του ιδιότητας”.

Άμεσα και εντός των πλαισίων που ορίζει ο νόμος κλήθηκε στον Δήμο Θήρας ο επόμενος στη σειρά εκλογής της παράταξης “Τώρα!”, κος Ιωάννης Συκηνιώτης, προκειμένου να δώσει τον νενομισμένο όρκο του Δημοτικού Συμβούλου.

Καθώς ο κος Ρούσσος είχε εκλεγεί και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Σύμβουλίου και προκειμένου να γίνει η αντικατάστασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα (25/6) μισή ώρα πριν από την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης. Η θέση του αντιπροέδρου καλύπτεται από την δεύτερη σε δύναμη παράταξη και για τη θέση αυτή προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης “Τώρα!” Μανόλη Ορφανό, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Χάλαρης, υποψηφιότητα την οποία υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη