Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Πουσσαίου σε άρθρο τοπικού site

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε απάντηση σχολίου το οποίο έχει αναρτηθεί στο site της Σαντορίνης www.neasantorinis.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, προέβει σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

“Ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων βρίσκομαι πάντα στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ τόσο των τοπικών όσο και των Αθηναϊκών και δεν έχω αρνηθεί ποτέ έως τώρα να απαντήσω σε ερωτήματα, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις δράσεις της Περιφέρειας στην περιοχή ευθύνης μου την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων. Μάλιστα κατά την επίσκεψη μου στη Σαντορίνη παραχώρησα συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο, δίνοντας απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού.

Επιπλέον, είναι καλοδεχούμενη και εξαιρετικά χρήσιμη η καλόπιστη και ανιδιοτελής κριτική για το έργο μας.  Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ουδέποτε δημοσιογράφος από το συγκεκριμένο μέσο, επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να λάβει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται.  Εάν κάτι τέτοιο είχε συμβεί τότε θα είχε κάθε δικαίωμα στη συνέχεια να κρίνει και να σχολιάσει εάν ήταν επαρκής ή όχι οι απαντήσεις μας.

Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήνουμε αναπάντητα ερωτήματα και φυσικά ανυπόστατες κατηγορίες να αιωρούνται. Διευκρινίζουμε λοιπόν τα εξής:

  1. Το έργο της στήριξης των πρανών της καλντέρας βρίσκεται σε εξέλιξη. Εντός Ιουλίου η Εγνατία ΑΕ που έχει αναλάβει το έργο καταθέτει τα τεύχη δημοπράτησης έτσι ώστε έως τον Οκτώβριο να υπάρχει ανάδοχος και το έργο να ξεκινήσει.
  2. Αναφορικά με το Γυμνάσιο Μεσσαριάς η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 5 Ιουνίου προέβη σε Ειδική Πρόσκληση προς τον εργολάβο και εφόσον δεν συμμορφωθεί θα κηρυχθεί έκπτωτος έως τις 20 Ιουλίου.
  3. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί το 2o έργο διαγράμμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών των Κυκλάδων, έτσι ώστε έως την 01/01/2013, οπότε και η αρμοδιότητα θα περιέλθει στους Δήμους, να “παραδώσουμε” σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση το οδικό δίκτυο. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 114.000 ευρώ  και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η διαγράμμιση 20 χιλιομέτρων του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαντορίνης, καθώς και η συμπλήρωση της κάθετης σήμανσης. Επιπλέον, άμεσα εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η χρηματοδότηση ύψους 15.000 για την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου Ακρωτηρίου και Αρχαίας Θήρας.
  4. Σχετικά με το έργο του δρόμου Αεροδρομίου – Οίας, όπως προβλέπεται οι προσφυγές εξετάζονται από το αρμόδιο όργανο. Έως τώρα όλες οι προσφυγές που έχουν εξεταστεί έχουν απορριφθεί. Το έργο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης θα ακολουθήσει ο διεθνής διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου. Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω έργο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που τελείται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  5. Σχετικά με τις δαπάνες για ενοίκια: Από το 2011 που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις δαπάνες ενοικίων κατά 50%. Συγκεκριμένα στη Σαντορίνη το 2010 η πρώην Νομαρχία πλήρωνε σε ενοίκια 74.000 ευρώ. Το 2011 οι αντίστοιχες δαπάνες μειώθηκαν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό και πλέον ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πληρώνουμε για τη στέγαση των υπηρεσιών μας στο νησί 37.881 ευρώ. Επιπλέον, η μετεστέγαση των υπηρεσιών έχει αποφασιστεί ήδη από το 2000 από τα μέλη του τότε Επαρχιακού Συμβουλίου. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν διατυπώθηκαν τότε τα συγκεκριμένα ερωτήματα. Μάλιστα θα πρέπει να γνωρίζετε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι υποχρεωμένη αυτή τη στιγμή να αναζητά δικαστικούς τρόπους, προκειμένου να διεκδικήσει δαπάνες ρεύματος που καταναλώθηκε από φορείς, στους οποίους έχει παραχωρηθεί χωρίς αντίτιμο, το πρώην επαρχείο με απόφαση του ίδιου επαρχιακού συμβουλίου.
  6. Τέλος, σχετικά με το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ως Περιφέρεια χρηματοδοτούμε δράσεις πολιτισμού μόνο στη Σύρο και τη Ρόδο, σας θυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη πολιτιστική διοργάνωση που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια, προϋπολογισμού 48.500 ευρώ, έχει γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σαντορίνη σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Πρόκειται φυσικά για τη 10η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών πνευστών και «Συνάντηση παραδοσιακής μουσικής Νέων» με τη συμμετοχή 350 μουσικών από 18 νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης το 2012 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη η λήξη Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών στο Αμφιθέατρο Μπουτάρη, ενώ έχει ολοκληρωθεί και το δίκτυο διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος με δαπάνη της Περιφέρειας. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αποτελούν μόνο ένα μέρος των συνολικών δράσεων που έγιναν και όσων πρόκειται να γίνουν εντός του 2012 στην Π.Ε. Σαντορίνης αλλά και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη