Απαραίτητη η συμβολαιογραφική πράξη για γάμους, διαζύγια, θανάτους από το 2013

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία η Αριάδνη υπήρξε κόρη του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.
Έδωσε ένα κουβάρι κλωστή, τον γνωστό και ως «Μίτο», στον Θησέα ώστε όταν θα έμπαινε στον Λαβύρινθο να το ξετυλίγει για να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει το Μινώταυρο, να βρει την έξοδο. 

Με τη βεβαιότητα ότι από 1-1-2013 δε θα ξαναγεννηθεί παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, παρουσιάστηκε σήμερα το καινοτόμο σύστημα “Αριάδνη”.

Κεντρικό σημείο του νέου συστήματος αποτελεί η ανάθεση στους συμβολαιογράφους της χώρας, της υπηρεσίας πιστοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρισης δεδομένων πραγματικών και νομικών γεγονότων της προσωπικής κατάστασης των πολιτών, που αφορούν γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους.

Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας, ο Συμβολαιογράφος θα ταυτοποιεί τα προσωπικά στοιχεία και θα ενημερώνει ειδική web εφαρμογή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, με τα απαραίτητα δεδομένα για κάθε μια από τις περιπτώσεις αλλαγής δημογραφικής ή οικογενειακής κατάστασης. Τα δεδομένα αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα στους αρμόδιους ασφαλιστικούς Οργανισμούς και φορείς, στην ΗΔΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στον ΕΟΠΥΥ καθώς και στο Υπουργείο Οικονομικών (ΓΓΠΣ). Σε κάθε ασφαλιστικό φορέα η υπηρεσιακή δομή στην οποία υπάγεται το μητρώο των ασφαλισμένων ή δικαιούχων αναβαθμίζεται σε υπηρεσία Μητρώου και διαπίστωσης ληξιαρχικών μεταβολών ασφαλισμένων.

Με τον τρόπο αυτό προσδοκάται ότι θα επιτυγχάνεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες κατά την διαχείριση των αντίστοιχων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη ή των κληρονόμων του.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι όμως μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η κοινωνική αδικία η οποία γίνεται εναντίον των νόμιμων εργαζόμενων, εναντίον των νόμιμων συνταξιούχων οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυτές τις προκλήσεις μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μία αυξημένη διαχρονικά παραβατικότητα και ένα κράτος που για πολλές δεκαετίες είναι απλώς θεατής. Η απογραφή και το ηλεκτρονικό δίχτυ που αναπτύξαμε ως πολιτεία τα τελευταία χρόνια είχαν επιτυχή παρέμβαση. Είναι όμως εργαλεία τα οποία έρχονται να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα αφού γίνει. Είναι όμως εργαλεία τα οποία σε ετήσια βάση δημιουργούν και ταλαιπωρία στους συνταξιούχους αλλά την ίδια στιγμή πρέπει και να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ επιπλέον υπάρχει και το διοικητικό κόστος. Γι’ αυτό λοιπόν εισάγουμε το σύστημα “Αριάδνη”. Ένα σύστημα που από 1-1-2013 διασφαλίζει ότι δε θα ξαναγεννηθεί παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας.”

Δείτε περισσότερα για το σύστημα “Αριάδνη” εδώ: parousiasi_systimatos_ariadni

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη