Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης: Απαρχαιωμένο και ασυντήρητο το δίκτυο διανομής ενέργειας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΔΕΔΔΗΕ και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις διακοπές ηλεκτροδότησης - Τι ζητείται ως αποζημίωση

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση του δικτύου διανομής ενέργειας στη Σαντορίνη και τις συχνές βλάβες που οδηγούν σε διακοπές της ηλεκτροδότησης εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης.

Αφορμή για την επιστολή στάθηκε το πρόσφατο black out που παρέλυσε τα Φηρά, προκαλώντας ζημιές σε συσκευές και ευπαθή προϊόντα, αλλά και δυσμενή σχόλια από τους επισκέπτες κρουαζιέρας που αναγκάστηκαν να μετακινούνται μέσω της κλιμακωτής οδού Φηρών-Όρμου Φηρών, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, αφού το τελεφερίκ δε μπορούσε να λειτουργήσει.

Ο Εμποροεπαγγελματικος Σύλλογος αξιώνει την απαλλαγή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο από το τέλος χρήσης δικτύου διανομής στο νησί, το οποίο χρεώνεται υπέρ του ΔΕΔΔΗΕ με 0,02130 € ανά κιλοβατώρα, καθώς και να δοθεί προτεραιότητα σε όλα τα αιτήματα αποζημιώσεων για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

“Η Σαντορίνη είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και δε μπορεί να μην έχει το απόλυτο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας 24 ώρες το 24ωρο και στη σωστή του απόδοση!”, τονίζει στην επιστολή του ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κύριοι του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας εκπροσωπεί 4.500 επιχειρήσεις και εμπόρους στην επαρχεία Θήρας και στόχος μας είναι ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ συστήθηκε το 2012 με σκοπό τη διαχείριση των δικτύων διανομής ρεύματος,  καθώς και τη σωστή λειτουργία-συντήρηση και ανάπτυξή του. Γι’ αυτό τον σκοπό υπάρχει και στους λογαριασμούς ρεύματος η χρέωση υπέρ του ΔΕΔΔΗΕ, το ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΎΟΥ με χρέωση 0.02130 ανά κιλοβατώρα.

Ως διαχειριστής, ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει και είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, την παροχή πρόσβασης στους χρήστες που συνδέονται σ’ αυτό 24ωρες το 24ωρο καθώς και την ανάπτυξη των δικτύων διανομής με συστήματα μεταφοράς ώστε το δίκτυο να ανταποκρίνεται στην εύλογη ζήτηση υπηρεσιών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στις 12/6/2024 και ώρα 14:30 είχαμε άλλη μια διακοπή ρεύματος ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ σε μια ακόμη ζημιά του δικτύου στο νησί μας. Μεγάλο μέρος της Σαντορίνης έμεινε χωρίς ρεύμα από τη διακοπή αυτή και ειδικότερα η περιοχή των Φηρών ως πρωτεύουσα είχε σχεδόν 5ωρες black out με ανυπολόγιστες ζημιές σε υλικά, προϊόντα και σε ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης έγινε μεγάλη δυσφήμιση από τους ημερήσιους και μόνιμους επισκέπτες του νησιού, καθώς εκείνη την ημέρα είχαμε αφίξεις τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων με 15.000 επισκέπτες, μέρος εκ των οποίων κατέβηκαν με τα πόδια 600 σκαλιά προς τον όρμο Φηρών στους 40 βαθμούς, λόγω έλλειψης ρεύματος στο Τελεφερίκ Σαντορίνης.

Το δίκτυο παραμένει απαρχαιωμένο, ασυντήρητο και οι βλάβες τόσο συχνές ώστε να μην μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Εξ αιτίας αυτών τρόφιμα αλλοιώθηκαν με ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ο γενικός τζίρος στον κλάδο μας μηδένισε σε μια δύσκολη τουριστικά περίοδο που τα έξοδα του κλάδου μονίμως αυξάνονται.

Σε ένα νησί πρότυπο αλλά και κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού, επιβάλλεται τα δίκτυα να είναι υπογειοποιημένα και ασφαλή. 

Κύριοι, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΒΕΣ; ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ;

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ:

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΣ.

ΚΥΡΙΟΙ, Η ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη