Απεβίωσε ο Πέτρος Μ. Νομικός

Η θηραϊκή γη “σκεπάζει” από χθες (5/9) τον Πέτρο Μ. Νομικό, ο οποίος απεβίωσε λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ηλικία 91 ετών.

Προερχόμενος από ισχυρή εφοπλιστική οικογένεια, ο Θηραίος Πέτρος Μ. Νομικός ήταν ιδρυτής του Ιδρύματος Θήρας / The Thera Foundation, ενός φορέα που στόχευε στην ανάδειξη και προώθηση διεθνώς της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαντορίνης και του Αιγαίου γενικότερα.

Το 1989 δημιούργησε το Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο των Φηρών, με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, το οποίο έκτοτε έχει φιλοξενήσει πλήθος συνεδρίων, κυρίως επιστημονικών, και άλλων εκδηλώσεων.

Με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Θήρας πραγματοποιήθηκε επίσης η φωτογραφική αναπαραγωγή σε φυσικό μέγεθος των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου, την έκθεση των οποίων φιλοξενούσε επί σειρά ετών το Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός και στη συνέχεια ο χώρος του Santozeum της οικογένειας Νομικού.

Εμβληματική έκδοση του Ιδρύματος Θήρας είναι το λεύκωμα “Οι τοιχογραφίες της Θήρας” (1992), με έγχρωμες φωτογραφίες των τοιχογραφιών από το Ακρωτήρι και κείμενα του Διευθυντή της ανασκαφής, καθηγητή Χρήστου Ντούμα.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη