Απεργία με το πρώτο κουδούνι

Με απεργία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) καλεί τους εκπαιδευτικούς, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12/09/2012, προτάσσοντας ως κυρίαρχο θέμα τις χαμηλές αμοιβές τους.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού.

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση και ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 12ης Σεπτεμβρίου, θα τεθεί για άλλη μια φορά, από την πλευρά του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα απαιτηθούν άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπισή τους.

Τασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, οι καθηγητές της δημόσιας μέσης εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) θα πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα στάσεις εργασίας και στις δύο βάρδιες, από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 14.00 έως τις 17.00.

Οι στάσεις, μία μέρα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξαγγέλθηκε από την ΟΛΜΕ προκειμένου να συμμετάσχουν οι καθηγητές στο συλλαλητήριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη