Από το Ηράκλειο η επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Μετά από έξι μήνες παύσης, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να ξεκινήσει την Κυριακή 13/9 τις κρουαζιέρες.

Οι επιβάτες θα έρθουν στο Ηράκλειο με charter πτήσεις από την Γερμανία και η κρουαζιέρα που θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο έχει στο πρόγραμμα τον Πειραιά και την Κέρκυρα ως επόμενα λιμάνια.

Οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος Covid-19 ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα ευρωπαϊκά και εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα.

“Ο κατάπλους του Mein Schiff 6, ενός εκ των μεγαλυτέρων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, της κολοσσιαίας εταιρείας TUI, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Διοίκηση και στα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., που άοκνα εδώ και αρκετές εβδομάδες έδωσαν την μάχη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρώτο homeport για την ελληνική κρουαζιέρα σε καιρό πανδημίας” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Θυμίζουμε πως από 1/8/2020 επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια αρχικά να επισκέπτονται έξι λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα (Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου) και στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη