20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από τον Ιούλιο ο νέος τρόπος καταβολής εισφορών ΙΚΑ

Share

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής εισφορών σε ΙΚΑ-ΤΕΑΜ από τον ερχόμενο Ιούλιο. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4075/2012 οι εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρέπει να καταβάλλονται μέχρι την πέμπτη (5η) για τις δημόσιες υπηρεσίες εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία ή η υπηρεσία .
Συνεπώς , οι ασφαλιστικές εισφορές μηνός Ιουλίου 2012 πρέπει να καταβληθούν στις Τράπεζες το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα δηλ. έως 7 Αυγούστο.
Η προθεσμία καταβολής των εισφορών για τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και Μαϊου αντίστοιχα.
Σημειώνουμε ότι οι παραπάνω διατάξεις προέβλεπαν άμεση ισχύ του νέου καθεστώτος αλλά προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους εργοδότες για ενημέρωσή τους και προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων μισθοδοσίας η Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ έκρινε αναγκαίο η εφαρμογή του μέτρου να λάβει χώρα από την μισθολογική περίοδο Ιουλίου 2012 και μετέπειτα. (Σημ.: επί του θέματος θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση).

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη