Απολογισμός ανακύκλωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2015

anakyklosi1725 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τη Σαντορίνη συλλέχτηκαν και εστάλησαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ έως σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Γιώργο Κυριαζή, σε αυτό συνέβαλε -εκτός από την καθοριστική συμμετοχή των πολιτών- η συνεργασία των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διαλογή των υλικών, αλλά και τα πράσινα σημεία διαλογής υλικών που λειτουργούν στην πόλη των Φηρών.

Τα οφέλη της επιτυχημένης ανακύκλωσης
Η καλή πορεία της ανακύκλωσης τα τελευταία χρόνια στο νησί, εξασφάλισε στον Δήμο Θήρας επιπλέον 200 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης, χωρίς κόστος για τον Δημότη. Οι νέοι κάδοι πρόκειται να ενισχύσουν περαιτέρω το δίκτυο των μπλε κάδων και αναμένεται να τοποθετηθούν προς χρήση μέσα στον επόμενο μήνα. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει αναδιάταξη των κάδων ανά τοπική και δημοτική κοινότητα ώστε να έχουν περισσότεροι συμπολίτες μας πρόσβαση σε αυτούς. Επίσης αναμένεται μέσα στο β’ εξάμηνο του 2015 η προμήθεια του δεύτερου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, η ο οποία θα επιτρέψει την καθημερινή αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από όλα τα σημεία του νησιού. Η αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα δοθεί προς χρήση (κάδοι απορριμμάτων και όχημα) εκτιμάται άνω των 220.000€. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μείωση των απορριμμάτων προς διαχείριση / ταφή, αναδεικνύει το οικονομικό όφελος που προσδίδει η ανακύκλωση στους δημότες του νησιού μας.

Οι λίγοι που δυσκολεύουν τους πολλούς
Κλείνοντας τον απολογισμό του εξαμήνου, επισημαίνεται η συμπεριφορά ορισμένων αγνώστων, οι οποίοι αγνοώντας τις προσπάθειες των συμπολιτών τους, παρεμποδίζουν την πρόσβαση στους κάδους αλλά και απορρίπτουν στους μπλε κάδους μπάζα και οικοδομικά υλικά, καταστρέφοντάς τους. “Τέτοια συμπεριφορά είναι καταδικαστέα και στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου του νησιού μας. Ο Δήμος Θήρας σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Καθαριότητας” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη