Αποσύρεται από τον εκλογικό στίβο η Κίνηση Πολιτών Σαντορίνης ΕΥ ΖΗΝ

Τελευταία μέρα για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η σημερινή (31/8) και η Κίνηση Πολιτών Σαντορίνης ΕΥ ΖΗΝ έκανε γνωστό πως δεν θα συμμετάσχει τελικά στις προσεχείς εκλογές για τον Δήμο Θήρας, καθώς δεν εξασφάλισε τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων για να καταρτίσει το ψηφοδέλτιό της.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σαντορίνης, Κωνσταντίνος Βαρβαρρήγος, σχετικά με τη μη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές, έχουν ως εξής:

“Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι η κίνηση πολιτών Σαντορίνης ΕΥ ΖΗΝ, δεν θα συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καθώς δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε την συναίνεση από τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων για να διασφαλίσουμε την συμμετοχή μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι προσπάθησαν και σπατάλησαν χρόνο και είχαν το θάρρος να εκθέσουν τον εαυτό τους ως υποψηφίους για να υπάρξει και μια άλλη φωνή στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. Σας διαβεβαιώ επίσης ότι όταν λέγαμε μέχρι τελευταία στιγμή ότι είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές, δεν λέγαμε ψέματα, είχαμε αποσπάσει υπόσχεση για υποψηφιότητα από μεγαλύτερο από τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, όμως κάποιοι από αυτούς ανέκρουσαν πρύμναν τις τελευταίες μέρες και δεν μπορέσαμε να τους αντικαταστήσουμε. Η απειρία μας, το νεαρό της κίνησης και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που προέβλεπε ο νόμος δεν μας επέτρεψαν να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Την κίνηση μας δεν τη γέννησε η φιλοδοξία ούτε η απληστία, τη γέννησαν οι συνθήκες, που ίσως ή εμείς ή αυτές δεν ήταν ώριμες. Η ανάγκη παραμένει, ένας στους τρεις ψηφοφόρους δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους τρεις πρωταγωνιστές στις δημοτικές εκλογές, όσο και να λένε πως ο ένας είναι τίμιος, ο άλλος δραστήριος και ο τρίτος πρωτοπόρος, τα δείγματα γραφής τους τα είδαμε σε όποια θέση και αν υπηρετήσανε. Όταν ξεκινούν εκπτώσεις σε δημοκρατία, τιμιότητα και νομιμότητα, ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Η κίνηση μας θα εξακολουθήσει να είναι ενεργή να παρεμβαίνει στα τοπικά ζητήματα με βάση τις αρχές της δημοκρατίας της ισοτιμίας και της βιωσιμότητας”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη