Αποτελέσματα ελέγχων για παρεμπόριο στη Σαντορίνη

Έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Έπαρχο Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου, οι έλεγχοι που έγιναν από τις 28/6 μέχρι και χθες 1/8 είχαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

α) Την Τρίτη 28/6/2016 έγιναν έλεγχοι στις περιοχές Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Καρτεράδος, Μεσαριά, Καμάρι και διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

– Στο Φηροστεφάνι εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι αθίγγανοι οι οποίοι πωλούσαν σε ξεχωριστά πόστα, σε μερίδες: ο ένας δέκα μπωλ φρουτοσαλάτες (καρπούζι-πεπόνι) και δεκαπέντε μπωλ κεράσια, και ο άλλος οχτώ μπωλ φρουτοσαλάτες (καρπούζι-πεπόνι) και δεκαπέντε μπωλ κεράσια δίχως την απαιτούμενη άδεια. Δεν έδωσαν στοιχεία και τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

– Στο Ημεροβίγλι βρέθηκε αθίγγανη η οποία πωλούσε σε μερίδες: μπωλ φρουτοσαλάτες (καρπούζι-πεπόνι), και πέντε μπωλ κεράσια, περίπου δύο κιλά μπανάνες και δύο κιλά γιαρμάδες, δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

– Στον Καρτεράδο και την Μεσσαριά δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη πλανόδιων ή στάσιμων εμπόρων.

– Στο Καμάρι βρέθηκε ανήλικος αθίγγανος ο οποίος πωλούσε σε μερίδες: μπωλ φρουτοσαλάτες (καρπούζι-πεπόνι), δέκα μπωλ κεράσια, περίπου τρία κιλά μπανάνες, τρία κιλά γιαρμάδες και περίπου τέσσερα κιλά νεκταρίνια. Επίσης δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

Από τα ανωτέρω οι φρουτοσαλάτες από καρπούζι και πεπόνι καταστράφηκαν σε κάδο απορριμμάτων, ενώ τα υπόλοιπα χορηγήθηκαν στο Πτωχοκομείο Θήρας.

Επίσης βρέθηκε αλλοδαπή που πωλούσε χειροποίητα παπουτσάκια (μινιατούρες), η οποία δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω καταστράφηκαν σε κάδο απορριμμάτων.

β) Την Τετάρτη 20/7/2016 και από ώρα 13:30 σε σχετικό έλεγχο από την Μητρόπολη έως το Τελεφερίκ και επιστροφή από τον κάτω δρόμο, βρέθηκαν μπροστά από την Μητρόπολη οι παρακάτω μικροπωλητές:

– Ένας πωλούσε σφουγγάρια και πέτρες στυλ ελεφρόπετρας, δίχως την απαιτούμενη άδεια, δεν έδωσε τα στοιχεία του και τα είδη αυτά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σε κάδο απορριμμάτων.

– Ένας αλλοδαπός με χειροποίητα βραχιολάκια δαχτυλίδια κ.λ.π., δίχως την απαιτούμενη άδεια, δεν έδωσε τα στοιχεία του και τα είδη αυτά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σε κάδο απορριμμάτων.

Τα ανωτέρω είδη καταστράφηκαν σε κάδο απορριμμάτων.

– Δύο ζωγράφοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν.

γ) Την Παρασκευή 22/7/2016 ημέρα από ώρα 10,30 στην ίδια τοποθεσία βρέθηκε ένας αλλοδαπός με χειροποίητα βραχιολάκια δίχως την απαιτούμενη άδεια, δεν έδωσε τα στοιχεία του και αυτά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σε κάδο απορριμμάτων.

δ) Την Τρίτη 26/7/2016 και ώρα 13:30 στην περιοχή Καμάρι οι ενεργούντες σχετικό έλεγχο δεν διαπίστωσαν ύπαρξη πλανόδιων εμπόρων, διότι στον παραλιακό δρόμο μπροστά από το πάρκινγκ του Συρίγου ήταν σταθμευμένο όχημα εταιρείας security και πιθανώς είχε απομακρύνει τους πλανόδιους. Ενώ στην διαδρομή από Μυρτιδιώτισσα εσωπαραλιακό-γήπεδο-σταύλους-Άγιο Νεκτάριο Καμαρίου δεν διαπιστώθηκε επίσης ύπαρξη πλανόδιων εμπόρων.

ε) Την Πέμπτη 28/7/2016 από ώρα 12:00. στις περιοχές Φηρά, Κοντοχώρι, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Μονόλιθος, Αεροδρόμιο, οι ενεργούντες σχετικό έλεγχο διαπίστωσαν:

– Στο Φηροστεφάνι βρέθηκε αθίγγανη η οποία πωλούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια σε μερίδες: έξι μπωλ φρουτοσαλάτες (καρπούζι-πεπόνι), έξι  μπωλ σύκα, τέσσερα μπωλ βανίλιες, ένα τελάρο κεράσια, ένα τελάρο μπανάνες, δύο τελάρα ροδάκινα, ένα τελάρο νεκταρίνια. Δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

– Στο Ημεροβίγλι ευρέθη αθίγγανος ο οποίος πωλούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια ένα τελάρο ροδάκινα, ένα τελάρο σταφύλια, εννέα μπωλ κεράσια, πέντε μπωλ βερίκοκα, δύο μπώλ γιαρμάδες, σχεδόν ένα τελάρο μπανάνες. Δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα τρόφιμα χορηγήθηκαν: στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, στον Παιδικό Σταθμό Ι.Ν. Αναλήψεως Καρτεράδου “Η Γλυκογαλούσα” και στο Πτωχοκομείο Θήρας

– Στις άλλες περιοχές: Πλατεία Φηρών, Κοντοχώρι, Μονόλιθος δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη πλανόδιων ή στάσιμων εμπόρων.

– Στο Αεροδρόμιο Θήρας, έγινε αγορανομικός έλεγχος στα τρία κυλικεία, για προκαθορισμένες ανώτατες τιμές σύμφωνα με την με αριθμ. 70776/04-07-2016 Υπουργική Απόφαση με ΑΔΑ: 7ΞΔΙ4653Ο7-ΩΘΣ, καθώς και στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών Αεροδρομίου, όπου δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

στ) Την Δευτέρα 1/8/2016 από ώρα 10:00 π.μ. ενεργούντες σχετικό έλεγχο σε περιοχές του Ακρωτηρίου, διαπίστωσαν:

– Στον Άγιο Νικόλαο Ακρωτηρίου βρέθηκε πλανόδιος έμπορος ο οποίος πωλούσε φρούτα με ελλιπείς πινακίδες (ελλιπείς αναγραφόμενες ενδείξεις και τιμές), και επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση του άρθρου 1 παρ. β της Υ.Α. Α2-718/2014  ΦΕΚ 2090/Β/2014.

– Στην Κόκκινη παραλία Ακρωτηρίου βρέθηκε αθίγγανος ο οποίος πωλούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια δύο τελάρα νεκταρίνια, ένα τελάρο κεράσια, ένα τελάρο μπανάνες και ένα καρπούζι. Δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

– Στον Φάρο Ακρωτηρίου βρέθηκε αθίγγανος ο οποίος πωλούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια ένα τελάρο κεράσια, ένα τελάρο ροδάκινα, δύο τελάρα σταφύλια, ένα τελάρο νεκταρίνια, ένα τελάρο βανίλιες και ένα καρπούζι. Δεν έδωσε στοιχεία και τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

Τα κατασχεθέντα τρόφιμα χορηγήθηκαν: στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, στον Παιδικό Σταθμό Ι.Ν. Αναλήψεως Καρτεράδου «Η ΓΛΥΚΟΛΑΛΟΥΣΑ» και στο Πτωχοκομείο Θήρας.

– Επίσης έγινε αγορανομικός έλεγχος στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, για προκαθορισμένες ανώτατες τιμές σύμφωνα με την με αριθμ. 70776/04-07-2016 Υπουργική Απόφαση με ΑΔΑ: 7ΞΔΙ4653Ο7-ΩΘΣ. Στον αυτόματο πωλητή (νερών, αναψυκτικών) δεν διαπιστώθηκαν αγορανομικές παραβάσεις.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη