Άριστα στην ανακύκλωση της Σαντορίνης μετά από έκτακτο έλεγχο

To φορτίο ανακυκλώσιμων υλικών καταφτάνει στο κέντρο διαλογής

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θήρας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προχθές Τετάρτη 17/7 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος για την ανάλυση του φορτίου των ανακυκλώσιμων υλικών που κατέφτασαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο έλεγχος έγινε υπό την εποπτεία της Διευθύντριας Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, κας Δρ. Χαριτοπούλου. Την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης εκπροσώπησε ο κος Αχιλλέας Γκούγκος, υπεύθυνος για το νησί της Σαντορίνης, ενώ για λογαριασμό του Δήμου Θήρας παρευρέθη ο κος Λουκάς Μπελλώνιας, υπεύθυνος του προγράμματος ανακύκλωσης.

Η διαδικασία του ελέγχου διήρκησε 4,5 ώρες και έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν τόσο από την εκπρόσωπο του ΕΟΑΝ, όσο και από τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου κο Γκούγκο άριστα. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι το υπόλειμμα των μπλε κάδων της Αττικής, δηλαδή το περιεχόμενο των μπλε κάδων που τελικά δεν προορίζεται για ανακύκλωση, ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 45% και άλλων νησιών σε 25%.

Σκοπός των ελέγχων που πραγματοποιούνται απροειδοποίητα από τους αρμόδιους φορείς, είναι να διαπιστώνεται πόσο σωστά πραγματοποιείται η διαδικασία της συλλογής και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών προς τα κέντρα διαλογής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη