Αρχίζει η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου Σαντορίνης

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, το Κέντρο Υγείας Θήρας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κυκλάδων θα προσφέρει δωρεάν φάρμακα στους άπορους, ανασφάλιστους δημότες μέσω του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του Δήμου Θήρας το οποίο συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/5/2013.

Η προμήθεια  των φαρμάκων θα γίνεται από δωρεές των δημοτών, προσφορές κοινωνικών φορέων, φαρμακοβιομηχανιών κλπ σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς του Δήμου Θήρας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει συλλογή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων καθώς και ενημέρωση, διάδοση και στήριξη του θεσμού από εθελοντές και σε συνεργασία με τον σύλλογο στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Θήρας. Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνεται στο Κέντρο Υγείας Θήρας καθημερινά όλο το 24ώρο στον χώρο υποδοχής, σε ειδικό ασφαλισμένο κάδο στον οποίο θα τοποθετούνται τα φάρμακα, καθώς επίσης στα δημοτικά γραφεία των τοπικών διαμερισμάτων και στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επίσης οι δημότες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θα ανακοινωθούν, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής στο Δήμο Θήρας με υπεύθυνη την κα Βλάχου Σπυριδούλα κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη ώρες 08:00-10:00, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Για όλα αυτά θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες. Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου  μπορούν να επικοινωνούν εργάσιμες ώρες και ημέρες με τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου στα τηλέφωνα 2286360303 κα Εύα Ντόβις ιατρό, 2286360322 κα Μίχου Παναγιώτα μαία, 2286032566 κο Μέντα Αθανάσιο φαρμακοποιό, 2286360167 κα Βλάχου Σπυριδούλα δημοτική υπάλληλο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη