Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε τη δυναμική της και επέστρεψε στο βάθρο των νικητριών μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2022 και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Για 12η φορά στην καριέρα της και για 5η φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε απόψε (10/6) στη Ρώμη σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης. Παρά τις ενοχλήσεις στο πόδι, η 34χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εξαιρετικό αγώνα και με άλμα στα 4,73 μέτρα έφτασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,43 μ. όπου έκανε πολύ καλό άλμα και στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη και τα 4,58 μ., τα 4,68 μ. και τα 4,73 μ. για να “κλειδώσει” θέση στο βάθρο, να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού και να δείξει το μεγαλείο της. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 4,78 μ. ύψος που μόνο η Αντζέλικα Μόσερ κατάφερε να ξεπεράσει. Στεφανίδη και Κοντερί έμειναν στον αγώνα μετά το 4,73 μ. και αφού έκαναν από ένα άκυρο στο 4,78 μ., συνέχισαν για δύο προσπάθειες στα 4,83 μ. δίχως επιτυχία.

Η έμπειρη αθλήτρια έχει από σήμερα στην κατοχή της πέντε μετάλλια σε ευρωπαϊκό ανοιχτού, δύο χρυσά και τρία ασημένια, ενώ μετείχε για δέκατη σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Η αθλήτρια είναι η κάτοχος του ρεκόρ διοργάνωσης με 4,85 μ. από το 2018, ενώ με 4,55 μ. κατέχει και το άτυπο ρεκόρ της καλύτερης επίδοσης που έδωσε πρόκριση σε προκριματικό. Με το 4,91 μ., που είναι το ατομικό της ρεκόρ, έχει την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη