26.1 C
Santorini
Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024 – Ασημένιο μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στα 200μ. ύπτιο

Share

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι αυτή τη φορά ασημένιο και ήρθε από την κολύμβηση και τον Απόστολο Χρήστου, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής που πριν λίγες ημέρες έχασε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου, πήρε σήμερα αυτό που του άξιζε και στέφθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης. Ο Χρήστου οδηγούσε την κούρσα από την αρχή μέχρι λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, όταν ήρθε ο Ούγγρος Χούπερτ Κος και τερμάτισε τελικά πρώτος με 1:54.26. Για τη δεύτερη θέση ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 1:54.82, επίδοση που συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ ακολούθησε τρίτος ο Ελβετός Ρομάν Μιτιούκοφ με 1:54.85.

“Μέσα σε λίγες ημέρες βρέθηκα από την κόλαση στον Παράδεισο. Τα 200μ. ύπτιο θα γίνουν το αγαπημένο μου αγώνισμα. Είναι απίστευτο πραγματικά.. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα πως είχα δυνατότητες να πάρω μετάλλιο. Τα έδωσα όλα γιατί έπρεπε να κάνω την υπέρβαση”, είπε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στις πρώτες του δηλώσεις στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Για την ελληνική κολύμβηση αυτό είναι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της σε αγώνισμα πισίνας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη