Σαντορίνη: Αθώωση 11 δημοτικών συμβούλων μετά από προ εξαετίας μήνυση

Ομόφωνα αθώους κήρυξε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου έντεκα δημοτικούς συμβούλους της Θηραϊκής Πολιτείας, κατά την περίοδο 2014-2019, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με απόφαση που έλαβαν το 2015 ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για τη δημιουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων. Η μήνυση κατά των έντεκα δημοτικών συμβούλων είχε υποβληθεί από την εταιρεία ΤΕΑΒ Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία των ορυχείων Μεταξά στο Μεγαλοχώρι.

Η ίδια εταιρεία είχε προσφύγει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, κάτι που τελικά έγινε. Σε συνέχεια αυτού, τον Οκτώβριο του 2018, οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι τέθηκαν σε αργία ενός μήνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Εκείνη την περίοδο ο Δήμος Θήρας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα των αποφάσεων και στις αρχές του 2020 τα παραπάνω δικαστήρια δικαίωσαν τον Δήμο Θήρας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021 εκδικάστηκε η υπόθεση της μήνυσης και από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου, αθωώνοντας ομόφωνα και τους έντεκα.

“Η αθώωσή τους έρχεται ως απάντηση σε εκείνους, αιρετούς και άλλους, που στο δημόσιο λόγο τους εκείνη την περίοδο χρησιμοποίησαν άδικα αυτή την απόφαση για να τους χαρακτηρίσουν ως αλαζόνες, θρασείς, ότι ενήργησαν με δόλο, ότι κρύβονται από τον κόσμο, ότι έκαναν παρανομίες και ότι εκτέλεσαν εκ προμελέτης ακυρωμένες αποφάσεις. Πολιτική δηλαδή που στερείται επιχειρημάτων, στηρίζεται στον λαϊκισμό,  με στόχο ακόμα και σήμερα να πλήξει το κύρος της παράταξης” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία.

“Η αθώωσή τους αποδεικνύει πως οι έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι ενήργησαν σύννομα και με στόχο την επίλυσή του σημαντικότατου προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων”, συνεχίζει και καταλήγει πως “ευτυχώς ο χρόνος είναι σύμμαχος της αλήθειας”.

“Έξι χρόνια μετά την έναρξη μίας καλά οργανωμένης εκστρατείας κατασυκοφάντησής μας, η Δικαιοσύνη μίλησε: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου, μας κήρυξε ομόφωνα αθώους για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, που δήθεν διαπράξαμε, σε σχέση με αποφάσεις που λάβαμε ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του νησιού μας, δηλαδή της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αν στόχος των συκοφαντών ήταν μόνον η πολιτική αποδυνάμωσή μας, θα μπορούσαμε να το ανεχθούμε. Εκείνο, όμως, που δεν ανεχόμαστε είναι να εμφανίζονται ως τιμητές όλοι όσοι πραγματικό στόχο είχαν και έχουν τη ματαίωση της επίλυσης του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Τους παραδίδουμε στην κρίση σας”, τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι εν λόγω έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι: Ιωάννα Βαμβακούρη, Αργύρης Δαρζέντας, Κατερίνα Καραμολέγκου, Νίκος Καμπουράκης, Μηνάς Καφιέρης, Μάρκος Καφούρος, Γιώργος Κυριαζής, Ρούλα Μπελλώνια, Βαγγέλης Νομικός, Γιώργος Νομικός, Λευτέρης Τζούρος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη