Αύγουστος Κορτώ, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Σώτη Τριανταφύλλου την Παρασκευή στο Caldera Festival

Με κονσέρτο πιάνου και παρουσιάσεις των συγγραφέων Αύγουστου Κορτώ, Σώτης Τριανταφύλλου και Αμάντας Μιχαλοπούλου ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου το 4ο Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Καλντέρα, που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα στην Οία, μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

19:30 – στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου – Πανηγυρόσπιτο
Κονσέρτο με τον σολίστ του πιάνου Julian Gargiulo σε έργα Μπετόβεν

Ο Julian Gargiulo είναι διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας και συνθέτης, απέκτησε τον τιμητικό τίτλο του καλλιτέχνη Steinway το 2015. Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται κονσέρτα σε χώρους όπως Carnegie Hall (ΗΠΑ), United Nations’ Dag Hammarskjöld Auditorium (ΗΠΑ), Moscow Conservatory Hall (Ρωσία), Teatro Philarmonico du Verona (Ιταλία), The Esplanade (Σινγκαπούρη) and Seymour Theatre Centre (Αυστραλία).

22:00 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Σώτη Τριανταφύλλου και Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας (μυθοπλασίας και δοκιμίων), ιστορικός, ειδικευμένη στις αμερικανικές υποθέσεις. Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και αρκετά παιδικά βιβλία. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες. Το τελευταίο της βιβλίο «Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη» είναι υποψήφιο για το Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης των Η.Π.Α.

23:30 – στο Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα
Αύγουστος Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ έχει γράψει είκοσι βιβλία, κι έχει υπογράψει πάνω από πενήντα μεταφράσεις – ανάμεσά τους έργα των Salinger, Updike, Nabokov, Cormac McCarthy, Annie Proulx, Colum McCann και Joyce Carol Oates.

 

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη