“ΑΧΑ: One piano, six hands” το Σάββατο στο Μέγαρο Γκύζη

Η μουσική διαδρομή του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ξεκινά το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 21:00 με το ξεχωριστό σύνολο AXA: One Piano, Six Hands.

Τρεις πιανίστριες σ’ ένα πιάνο, έξι χέρια που εξερευνούν τα όρια “του αινιγματικού κουτιού με τις μακριές χορδές”, όπως κάποτε χαρακτήρισε το πιάνο ο συνθέτης Άλφρεντ Σνίτκε. Η Γερμανίδα Anne Salié, η Ελληνίδα Ξένια Κουρκουμέλη και η Ουκρανή Alina Pronina είχαν διαγράψει η καθεμία αξιόλογη πορεία με σπουδές και σημαντικές διακρίσεις, προτού συστήσουν στη Γερμανία το 2004 το σύνολο “Some handsome hands”, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε “AXA: One Piano, Six Hands”.

Το τρίο έχει δώσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι τρεις πιανίστριες συνδυάζουν την κλασική και τη σύγχρονη μουσική προσφέροντας στο κοινό μία πραγματικά “διαφορετική” συναυλία, μια πρωτότυπη εμπειρία για τα μάτια και τα αυτιά.

Οι τρεις πιανίστριες παρουσιάζουν στο Μέγαρο Γκύζη ένα πρόγραμμα με έργα για έξι χέρια σε ένα πιάνο, ερμηνεύοντας -μεταξύ άλλων- τον Κύκνο του Saint-Saëns, την Εισαγωγή από τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart και από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini, αλλά και Brahms, Schmitz, Baynov, Khatschaturian, Massenet, Rimsky-Korsakov, καθώς και το έργο “Rag me baby one more time” (medley του Scott Joplin) γραμμένο ειδικά για το σύνολο από τον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη