Αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος του ISPS για τους επιβάτες κρουαζιέρας

Σε πλήρη εφαρμογή ο Κώδικας ISPS στον Όρμο Φηρών

Από 1 ευρώ στα 2,5 ευρώ αυξήθηκε, με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 10/6/24, το ανταποδοτικό τέλος που θα πρέπει να καταβάλλουν οι επιβάτες κρουαζιέρας προς τα Λιμενικά και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για τα λιμάνια όπου εφαρμόζεται ο Κώδικας ISPS.

Ο Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS Code) έχει θεσπιστεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για κάθε λιμάνι που εξυπηρετεί διεθνείς πλόες, εισάγοντας μια σειρά από προληπτικά μέτρα και κανονισμούς ενάντια σε απειλές διάπραξης σκόπιμων παράνομων ενεργειών.

Διαφήμιση

Στη Σαντορίνη, ο Κώδικας ISPS τέθηκε πρόσφατα σε πλήρη εφαρμογή στον Όρμο Φηρών, όπου εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια. Πλέον, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, εκτός της τυπικής του συμμόρφωσης με τις διεθνείς και νομικές του υποχρεώσεις, παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας. Η είσπραξη του αντιτίμου του ISPS για κάθε επιβάτη, σύμφωνα με το δελτίο κατάπλου κάθε κρουαζιερόπλοιου, ξεκίνησε στις 7/6/24 και με τα νέα δεδομένα διαμορφώνεται στα 2,5 ευρώ/άτομο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Λιμενικών Ταμείων ώστε να ενισχυθούν σημαντικά τα έσοδά τους.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα που προκύπτουν από το τέλος ασφαλείας είναι ανταποδοτικά και αφορούν αποκλειστικά την εφαρμογή, συντήρηση και αναβάθμιση των μέτρων ασφάλειας που προβλέπει ο Κώδικας ISPS (υπηρεσίες security, κάμερες ασφαλείας, σκανάρισμα όσων προορίζονται για επιβίβαση στα πλοία κ.ά.).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη