Μπαράζ συλλήψεων διακινητών και παράνομων μεταναστών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου συνελήφθησαν την Παρασκευή (3/8/2012) στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν τη παράνομη έξοδο από την χώρα παράνομων ομοεθνών τους. Επίσης συνελήφθησαν συνολικά 14 αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Ειδικότερα, στις 3/8/12 το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, στην επαρχιακή οδό Εμπορείου – Μεγαλοχωρίου Θήρας ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος διακινητής και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 2 παράνομους ομοεθνείς του με τα ανήλικα παιδία τους στο αεροδρόμιο Θήρας, προκειμένου να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Βιέννη Αυστρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης, της υπόθεσης την ίδια ημέρα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας και ο 33χρονος και εξακριβώθηκε ότι οι δυο διακινητές ενεργώντας από κοινού με συγκεκριμένους ρόλους, μετέφεραν με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στη Θήρα, μη νόμιμους αλλοδαπούς και στην συνέχεια τους οδηγούσαν στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα αναχωρούσουν με πλαστά ταξιδιωτικών έγγραφα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή της Περίσσας, την οποία χρησιμοποιούσαν οι δυο διακινητές γα την προσωρινή διαμονή των διακινούμενων αλλοδαπών, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 ομοεθνείς τους.

Στην κατοχή των 14 μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ισπανίας, Δανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας, Αφγανιστάν καθώς και κάρτες επιβίβασης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συνελήφθη στις 4/8/2012 στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από την χώρα μιας 25χρονης Αφγανής με τα δυο ανήλικα παιδία της (10 και 2 ετών).

Ειδικότερα, χθες το πρωί η 25χρονη συνοδεύοντας τα ανήλικα παιδία της και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου Ρουμανικών Αρχών επιχείρησε να ταξιδέψει από τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας για Μιλάνο Ιταλίας.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 26χρονος Ρουμάνος, ενεργώντας κατ’ εντολή τρίτου προσώπου το οποίο αναζητείται, μετέφερε την 25χρονη με τα παιδιά της από τον Πειραιά στην Θήρα και θα την συνόδευε έως ότου φτάσει στον προορισμό της.

Επίσης συνελήφθησαν στις 5/8/2012 στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 3 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27, 31 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες, οι συλληφθέντες προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας Σουηδικών και Τσέχικων αρχών, προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Όσλο Σουηδίας. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και οι κάρτες επιβίβασης που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Όλοι οι συλληφθέντες των παραπάνω περιπτώσεων θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη