“Corpus Christi” το Σάββατο 9/4 από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Στην τελευταία της προβολή πριν το Πάσχα, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 9/4 μια ταινία από την Πολωνία, βασισμένη σε αληθινά στοιχεία, που χρησιμοποιεί την παραβολή με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η θρησκεία, προκειμένου να εξετάσει την ανθρώπινη φύση και να μιλήσει για την πίστη. Όπως σημειώνουν οι κριτικοί, η ταινία θίγει θέματα όπως η εγγύτητα στον Θεό και η… εξαργύρωσή της, οι αμαρτίες, η τιμωρία, το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία, η συγχώρεση.

Corpus Christi

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Γιαν Κομασά
Σενάριο: Ματέους Πάσεβιτζ
Πρωταγωνιστούν: Μπαρτόζ Μπιελένια, Αλεξάντρα Κονιέζνα, Ελίζα Ρίσεμπελ
Παραγωγή: Πολωνία, 2019
Διάρκεια: 115’

Υπόθεση: O 20χρονος Ντάνιελ βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Trailer:

Σάββατο 9/4 | Ώρα έναρξης: 20:45 | Αμφιθέατρο Οινοποιείου Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Είσοδος: 6 ευρώ

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες (είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με επίδειξη πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους).

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη