Costa Concordia: Η μάχη των μηχανικών – στιγμιότυπα

Τρίτη 08:30 – όρθιο πλέον το Costa Concordia

Νεότερη ενημέρωση – Τρίτη 17/9/13, 08:30

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί της Τρίτης η ανύψωση του Costa Concordia και ήδη βρίσκεται σε όρθια θέση, ενώ με πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιου Giglio την επίσημη ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του εγχειρήματος.

Το πλοίο πρόκειται άμεσα να ελεγχθεί προκειμένου να βρεθούν οι σοροί των δύο αγνοουμένων. Παράλληλα θα επιθεωρηθεί ώστε να διαπιστωθεί σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται και να αποφασισθεί ανάλογα ο τρόπος της ασφαλούς απομάκρυνσής του. Παρά το ότι τα 2/3 του πλοίου βρίσκονται κάτω από το νερό το τεχνικό επιτελείο εκτιμά ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το κρουαζιερόπλοιο να μπορέσει να πλεύσει και στη συνέχεια να ρυμουλκυθεί έως το σημείο διάλυσής του.

Ανάρτηση Δευτέρας 16/9/13,  23:00

Τα χαμόγελα δεν είχαν έρθει ακόμα στα χείλη των υπεύθυνων της ανύψωσης του Costa Concordia το βράδυ της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2013. Το τιτάνιο και πανάκριβο έργο της απομάκρυνσης του μισοβυθισμένου Costa Concordia, από τις ακτές του ιταλικού νησιού Giglio, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί της Δευτέρας και κρατά σε αγωνία όλο το τεχνικό επιτελείο και όχι μόνο. Προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πρώτη φάση της ανύψωσης καθυστέρησαν την πρόοδο των εργασιών, αλλά αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία.

Μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων πρακολουθούν το έργο της απομάκρυνσης του Costa Concordia

 Το πλοίο το βράδυ της Δευτέρας είχε αποκολληθεί από το βυθό και ήδη κάθεται πάνω στην ειδική πλατφόρμα που έχει τοποθετηθεί στο βυθό.

Οι εργασίες συνεχίζονται και στη διάρκεια της νύκτας. Το γκρίζο χρώμα δείχνει το μέρος του πλοίου που ήταν μέσα στη θάλασσα και ήδη έχει ανυψωθεί.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχεδιασμό, η ανέλκυση θα έχει ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης.  Το όλο εγχείρημα μεταδίδεται ζωντανά από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη