Δεν επιβάλλεται πρόσθετος δασμός για τα ελληνικά κρασιά στις ΗΠΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στον χώρο του ελληνικού κρασιού, καθώς -προς το παρόν τουλάχιστον- το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου φαίνεται να μην προχωρά στην επιβολή δασμών στα κρασιά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε προαναγγείλει στις αρχές του χρόνου. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληικού Οίνου:

“Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε επισήμως από το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ότι δεν θα επιβληθούν δασμοί στα κρασιά της Ελλάδος και εν γένει της Ε.Ε. πέρα από εκείνους που είχαν ήδη επιβληθεί σε οίνους των κρατών που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροσκαφών (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου από την πρώτη στιγμή κατέδειξε τον κίνδυνο επιβολής δασμών στις ΗΠΑ και κινήθηκε τόσο αυτόνομα, στο όνομα του ελληνικού κρασιού, προς πάσα κατεύθυνση εντός και εκτός Ελλάδος, όσο και σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό φορέα μας, την Comité Vins προκειμένου να αποσοβηθεί ο εν λόγω κίνδυνος.

Παραμένουμε σε εγρήγορση καθώς σε έξι μήνες, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επανεξετάσει τον κατάλογο των προϊόντων στα οποία θα επιβάλλονται δασμοί, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, η απόφαση αυτή μπορεί να αναθεωρηθεί εάν η Ε.Ε. επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη