ΔΕΥΑΘ: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Καμαρίου

Στη Δράση “Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων, περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις” του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα το έργο της ΔΕΥΑ Θήρας “Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Καμαρίου & συμπλήρωση δικτύου Καρτεράδου Θήρας”, μαζί με άλλα 33 έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 160.000.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο της ΔΕΥΑΘ, προϋπολογισμού 6.804.000 ευρώ, και 14 ακόμα έργα εντάσσονται στην πρώτη υποκατηγορία για την αναβάθμιση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού, ενώ στη δεύτερη υποκατηγορία έργων, εντάσσονται 19 έργα για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος (λυματολάσπη) από εγκαταστάσεις επεξεργασίας ιλύος. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται η ένταξη νέων έργων στην υποκατηγορία για έργα υποδομής δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Κ.).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Εκτός του Δήμου Θήρας, τα έργα αφορούν επίσης στους Δήμους Ιωαννίνων, Χερσονήσου, Καρδίτσας, Πάρου, Ηρακλείου, Μακρακώμης, Χανίων, Σικυωνίων, Ναυπλιέων, Κυθήρων, Καβάλας, Ακτίου-Βόνιτσας, Δράμας, Ιητών, Λάρισας, Άρτας, Βόρειας Πεδιάδας (Χερσόνησος, Κρήτη), Ξάνθης, Λαμίας, Λιβαδειάς, Αγίου Νικολάου, Αιγιαλείας, Ορεστιάδας, Καλαμάτας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Κιλκίς, Βόλου, καθώς και στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε σχετικά: “Η έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης των 15 έργων αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και των 19 έργων διαχείρισης της λυματολάσπης, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα της χώρας μας προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης λυμάτων. Τα έργα αυτά όταν ολοκληρωθούν θα διαμορφώσουν εγκαταστάσεις με λιγότερες ενεργειακές ανάγκες, άρα λιγότερο ενεργειακό κόστος, αλλά και εγκαταστάσεις που θα προστατεύουν πολύ καλύτερα το περιβάλλον από ό,τι πριν. Η δουλειά μας έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας“.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη