Διαδικασία είσπραξης χρημάτων απαλλοτριώσεων δρόμου “Αεροδρομίου-Οίας”

perifereia_el_160x160Με Δελτίο Τύπου το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση από πλευράς Περιφέρειας της απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του δρόμου “Αεροδρόμιο – Θήρα – Βουρβούλο – Οία” με σχετικά εντάλματα έχουν αποσταλεί τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η έκταση της απαλλοτριωμένης ζώνης έιναι 183.450,36 τ.μ. και το συνολικό ποσό της παρακαταθήκης ανέρχεται στα 1.131.893,50 ευρώ.

ΟΙ δικαιούχοι (συνολικά 316 ιδιοκτησιών) έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το ποσό που δικαιούται να λάβει ο καθένας από τους σχετικούς πίνακες που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποδίδει στον δικαιούχο το ποσό που κατατέθηκε αφού προσκομισθεί σε αυτό τελεσίδικη αναγνωριστική απόφαση.

Μπορεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με δική του απόφαση, με σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβούλου του, να καταβάλει την αποζημίωση στον δικαιούχο, πριν τη δικαστική αναγώρισή του, με την προσκόμιση των παρακάτω:

1. επικυρωμένων αντιγράφων των τίτλων ιδιοκτησίας του σε όποιο βάθος χρόνου αυτοί φθάνουν
2. αντιγράφου της απόφασης κήρυξης της απαλλοτρίωσης και
3. της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου για τον καθορισμό προσωρικής τιμής μονάδος

Τα ίδια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσει ο δικαιούχος στην περίπτωση που προχωρήσει στη δικαστική αναγνώριση, η οποία εκδίδεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Νάξου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τίτλοι κτήσεως θα πρέπει στο δικαστήριο της αναγνώρισης δικαιούχου να προσέλθει μάρτυρας και να καταθέσει σχετικά με την κυριότητα.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη